Spotting

Saya dah semingu keluar darah, dah prgi klinik scan semua ok, dr bagi ubt kuatkan rahim. Tapi masih lagi keluar darah. Ada yang sama ke? Saya bru 6 minggu pregnant.

10 Các câu trả lời

Saya 2 kali pengalaman pregnant bleeding 1st trimester. Ikut pengalaman saya, memang kena betul2 bedrest. Masa first tu dr memang suruh bedrest. Tak dan sebab ada anak kecik, dengan melayan orang datang rumah masa tu raya. Memang bergerak aktif. Makan ubat kuat rahim tetap bleeding sampai keluar ketul2 & gugur. Kali ke 2 pun spotting & bleeding start 6w. Masa tu memang betul2 bedrest. Fobia dah. Minta husband cuti jagakan anak. Makan ubat kuat rahim sampai 14w. Alhamdulillah sekarang tengah tunggu hari je ni 😊

Saya juga pernah bleeding masa awal2 pregnant. Tapi masa itu saya tak pernah tau tgh pregnant. Dekat sebulan lbh jgk tp mujur tak ada apa2. Alhamdulillah sekarang dh 31 weeks. Sis kena cepat2 gi hospital. Bleeding tgh pregnant mmg tak normal. Harap kandungan sis sihat2 jer. Bykkan rehat yer dear.

2y trước

harap2 saya pun mcm sis juga.. kandungan takde apa2.. sedangkam ds dekat 2 minggu bleeding

Semua dari yg saya baca , dr akan bagi ubat kuatkan rahim.. tp untuk saya.. doktor xbagi pun sedangkan time tu bleeding start 8w.. Doktor just bg bedrest 4 hari walaupun tau saya bkerja then berharap bayi dalam kandungan akan kuat sendiri tanpa bantuan ubat untuk kuatkan rahim..

Saya pun sama tp tak keluar darah. Just spotting warna coklat. Dah scan doc kata takde apa2. Cuma saya takde dapat ubat kuatkan rahim. Hopefully baik2 je. Semoga kandungan awak pun baik2 je.

sy pernah jgk bleeding. dokter suruh bedrest 2minggu. time tu 11weeks. 1st trimister ni sgt fragile. jgn buat kerja lngsung rehat sje❤️

pernah jugak kena tapi makan kurma lepastu stop da darah alhamdulillah

total bedrest. jgn bgun kecuali pg tandas sampai all bleeding stop

2y trước

sama...sy penah alami mcm tu 3 hari slpas mkn ubat kuat rahim terus gugur..dia turun sendiri....better pergi hospital sis

Ancaman keguguran tu sis.. bedrest je jgan buat keje sngat.

bykkan bedrest

bedrest