Hai ibu2 & bakal ibu sekalian.. Saya nak tanya cara untuk mengatasi bibir kering & pecah di awal2🤰

Saya dah minum byk air setiap hari dan setiap kali selepas saya minum air, x lama selepas itu sy akan buang air kecil, dan saya juga agak kerap buang air kecil.. Kiranya mungkin air yg sy minum x dpt disimpan di dlm tubuh sy secara mencukupi & mengakibatkan sy dehidrasi sejak hamil nie.. Bibir saya kering dan pecah, sy nak tanya boleh ke saya pakai vaseline di bibir untuk mengelakkan bibir yg kering ,pecah & sakit nie.? Adakah vaseline selamat digunakan ketika hamil.? Saya juga x minum minuman manis selain dari minum susu je.. Bolehkah ibu2 share dgn saya, takut2 ada yg pernah alami pengalamannya yg sama dgn saya.. Maaf ye, sy tiada pengalaman.. Tq ibu2 sekalian..😘 Perkongsian dari semua amatlah saya hargai.. #anaksulung

10 Các câu trả lời

awk sama mcm sy. sy beli vaseeline yg jenis stick tu. pakai je. tp kdg² culas gak 🤣. minum air bnyk mana pun tetap kering. kencing aje la lebih. so , nk taknak kena paksa diri rajin pakai lipbalm nama vaseeline tu laa 😙

2y trước

Ye la kan.. Kdg2 mai gak rasa culas tu.. Hehe.. Ok nanti sy try beli n pakai ye..😊

Saya bnyak bawa lipbalm dlam bag pg mana2. Air pun bawa siap2 dlam bag. Sbab mmg jenis tekak slalu kering, bibir mmg kering and pecah slalu. Slalu berdarah bibir sbab kupas kulit kering tu😭

2y trước

Sakitnya sampai bibir awak berdarah. 😭

pakai lipsbalm ja sis..sy pun jenis bibir kering masa mengandung ni.. air masak pun kena banyak minum..biarpun mls nk ulag alik kt tandas rasa.. hihi...🥰

2y trước

sama2 🥰👍

saya pun macam tu. saya beli lipbalm jenama hurraw kat shopee sb ada suggest kat sini hritu. alhamdulillah so far okay bila pakai

Sama dgn sy. Air kosong selalu sgt minum.. Kencing pon kerap. So sy mmg pakai lipbalm je utk bibir kering ni

apply lip moisture vaseline dari farmasi mgkn membantu..saya cuba mmg membantu

2y trước

lip vaseline..👌👍

vaseline ke lipbalm ke semua boleh je pakai takde masalah pun

pakai vaselin yg utk lips.lips rose

Pkai lipbalm sis,,

sapu lipbalm

2y trước

Ok.. Awak pon sama.. Take care too..😘