Berpuasa semasa hamil 1st trimester

Saya dah lewat period 6 hari dan pagi ni saya test upt naik 2 line yg agak terang. Pertanyaan saya sekarang bulan ramadan bolehkah saya teruskan berpuasa?

2 Các câu trả lời

saya dapat thu pregnant masa first Ramadhan tahun ni setelah period saya sebulan tk datang..jadi saya cuma puasa hanya sehari disbbkn kndugn saya masih baru..lg pun jarak kandungan saya yg ke 2 dgn ank yg first 10 tahun jadi saya ambik langkah berjaga-jaga untuk kndugn yg kedua ni.. Allhamdulilah skrg dah pun 21 minggu insyaallah bulan 12 due bersalin..

Hai sis, haritu saya ada baca artikel sal soalan sis ni, seingat saya wanita hamil yg tak digalakkan berpuasa kalau dia ada kencing manis, mengandung kembar dan ada lagi beberapa perkara. Saya haritu, puasa alhamdulillah okay sis, cuma cam cramp sikit lah perut (waktu tu saya baru 4w). Apapun sis dapatkan nasihat doktor ye