what should i do ?

saya dah lewat period 5 hari. within 5 days, badan saya banyak angin, sakit perut, menggigil, berdebar, payudara sakit & bra dah tak muat. suami saya pula asyik tak lalu makan sebab angin rasa nak muntah. saya takda upt so check opk je. memang double line. waktu first day delay period, saya test upt tapi negative. kesimpulannya, saya check awal sangat ke macamana ? sorry saya baru first time experience benda macam ni so saya taktahu sangat.

7 Các câu trả lời

repeat upt . sy dlu lepas gugur , tak smpai sbln lekat balik . itu pun sy takde langsung simptom . husb yg dmm , muntah2 smpai smggu . sy pelik knp pulak ni . masani sy tak sure bila priod sy akn dtg sbb bru lepas gugur . sy saja la cek upt . skli double line tp samar ..sy terus cuak . takut . sy cek esoknya makin pekat . now dah 5bln . doc2 skli terkejut masatu sbb tak sampai sbln gugur . sy test upt tiap hri tau smpai 4w line dah pekat sgt . dengan takde simptom langsung . awak beli test upt dip n tell tu accurate sikit .

Kalau tanya sini pun takde siapa boleh jawap sis sebab tanda2 nak period & pregnant lebih kurang sama je. Upt je yang boleh confirmkan sis pregnant atau tak. Semoga ada berita baik 😉

boleh minta tlg husband singgah belikn upt selepas dia balik kije dkt farmasi. kalau nk suprise kn husband awak kena keluar g beli dkt farmasi then kemudian test☺️

beli upt & cek. as simple as that

1y trước

Indeed… kat shopee belambak murah2… sis suka borong 😂 wlaupun pregnant tetap habiskan upt test tu hahahahaha

Nak tahu pregnant atau tak boleh repeat upt.

cek upt