First time pregnant

hi saya dah lewat 4 hari period, saya test upt positive ....boleh saya tahu, bila saya boleh cek ke doc ya?

11 Các câu trả lời

Nak check sekarang pun boleh tapi nak tunggu nanti nanti pun boleh sebab kadang awal awal ni kalau scan takut tak nampak lagi . Kalau nak tahu awak dah berapa minggu boleh kira dari tarikh first period awak yang last . Boleh buka buku pink kat klinik kesihatan bila 8 minggu

Saya pg private clinic utk cnfirmkan sbb lewat period 4 hr jgk n pinggang sakit sgt. Test upt dkt rumah pn positif.. Alhamdulillah mmg pregnant. Boleh requst scan sekali.. Dh ada gmbr scan bole wt buku dkt KKIA sblm 12 minggu.

positif boleh je trus pi bkk buku pink ckp kt nurse cek positif kt umah tp klu scan mmg xkn nmpk lg.. btter gi lmbt skit lgpun gi awl xpnat nk gi klinik byk kli 😆

From my experience, better go to doctor as soon as you found out that you are positive. First scan in 6 weeks pregnancy age. Wish you all the best

for me tunggu sebulan gitu baru saya cek p doct, macam sis mahu masuk 2 bln lebih gitu baru buka buku pink.

besnyaaa..Alhamdulillah.smoga kandungan selamat. saya bru ja kguguran aritu..sob2

5y trước

InshaAllH ada rezeki lgi nti.. Kguguran sb ape sis?

Dalam tempoh 3 bulan, jgn lebih 3 bulan.

Jika test upt +ve, boleh check ngn Doctor to be sure

sama saya, positif tapi line kabur

Lewat sebulan boleh cek doctor