Salah ke nk no salt no sugar

Saya dah decide anak sy nk nk salt no sugar. anak dh 1yo tpi sy slow2 nk bgi yg gula n garam. ice cream yg mnis2 blum bgi lgi. lagi2 anak sy ni allergic dairy. tpi sy sedih hri tu mak mertua sy kta sy kedekut dan sbb sy strict sngt dgn pemakanan anak sy tu jdi allergic. tpi sy sudah cuba bgi dairy food msa 6 bulan lgi dan cuba lgi 9 bulan tpi msih lgi naik rashes satu bdan. hri tu dia nk bgi jgak sy geram sy trus amik anak sy dan ckap tak boleh! skarang mak mertua dah x nk ckap dgn sya. sblm ni sy senyum2 ckap elok tpi hri tu sy dh geram sngt sbb dia still nk bgi jgk. dan slalu sy diperlekeh sbb no salt no sugar ni. dia kta anak2 skarang manja smua tak boleh dlu okay je. sy sngt terkesan dan sedih dgn ni. ada mcm ni ke dan mcm mna korang handle? #bantusharing

15 Các câu trả lời

ank awak bermakna awak lebih berhak untuk segala apapun keputusan, biarkan in law tu, bincang dgn husband apa yg perlu dibuat, benda mcmni husband kena libatkan diri untuk bagi mak dia tu tak lebih sudu dari kuah.

ckp kt mak mentua awak nnti muda2 ank dh sakit. yg nk jaga ank awak bkn dia. sy ni umur baru 20 lebih dh kena kencing manis. sedih btul. mungkin sbb keturunan dan di ajar mkn manis2 je masa kcik

Our child our rule sis, tapintu la semalam baru mak mertua saya suap pulut panggang kat anak saya. Redo jela. Sebab tu saya nak blah cepat cepat dari sini

Nanti kalau sakit bukan org lain yg nak jaga. Anak awak, ikut je cara awak. No sugar no salt 💪🏻💪🏻💪🏻

Tak salah. Teruskan pendirian. Cuma hormati hubungan menantu mertua.