Anak setahun susah makan

Saya dah buntu sangat. Anak nak masuk setahun bulan depan pun dia masih susah nak makan. Dari umur 6 bulan susah sgt nak makan. Mesti buat perangai. Sampai susut badan turun berat badan. Mak mertua pulak tak habis habis kata susu badan saya tak cukup utk anak dan suruh bagi susu fm. Mak saya nurse, dia pulak advise utk bagi je susu badan sampai 2 tahun sebab ciptaan Allah ni dah cukup baik. Susu ibu mmg ikut keperluan baby. Masalahnya saya pening anak yg tak reti nak makan, mengamuk kalau nak suap. #1stimemom #pleasehelp #mommybuntu

2 Các câu trả lời

Dia mungkin mkn je tapi kena bagi dia rasa makanan tu dulu.. Ank buah saya susah nk mkn, kalau suap je nangis.. Tips dia try bagi dia rasa kt mulut dia dulu.. Paksa je untuk rasa.. nnti dia sendiri nak, kalau dia dh boleh mkn sendiri lagi elok dia mkn sendiri..

actually dah setahun bole je kalau nk cmpur susu.umur2 mcm tu mmg ada masa dia mkn.ada ms dia xnk mkn...time mkn tu biar je dia suap sndiri.bersepah pun xpe smbil main kdg2 diorng mkn jg.