Sudah masuk 38 weeks, tanda2 bersalin perut kerap mengeras je dan di bahagian kangkang start sakit pada tengah malam.

Saya dah boleh pergi ke hospital ke?

9 Các câu trả lời

sy pon.. sy selalu tanye misi/dokte dekat kkia.. n mereke selalu cakap kalao ade turun tanda lendir darah, ketuban pecah dah bole p hospital. perot mengeras n sakit tu tanda awal atau mungkin juge false contraction/braxton hicks contraction. kalao real contraction die ade rhythm sendiri.. sama ada tanda2 dlu keluo baru contraction atau sebaliknye. tp kalao takde tande tapi sis rase baby kurang gerak atau gerakan baby yg lemah, sis bole teros p hospital juge utk check. sy pon da dekat 4 hari memalam rase sakit mcm ni..

Last2 saya pegi jugak hospital utk check keadaan baby. Alhamdulillah baby okay. Cuma jalan masih belum bukak lagi. Mungkin pagi tu hanya contraction palsu, bertabahlah para ibu. Mari lah kite sambung menghitung hari utk baby kite keluar. Semoga dipermudahkan aminnn

sy pnh alami mcm tu. perut mengeras slma 3jam. pg hospital check, bru buka 2cm. xde trun darah dn pecah ketuban. kna tahan ward 3hari dn sakit tu hilang. hnya sekadar sakit mengeras xsmpai 5min. last2, tpksa discharge sbb msh 2cm dn tggu due saja. #37week4days

Samala sis.. Mlm xda tdo kadang2 rse contraction nk bersalin. Tkut plk rse.. Kli ni mngndung nerves lain macam betul. Moge kita semua dipermudahkn segala urusan

itu normal , tp klo perut kerap mengeras selang 5 minit atau keluar leaking , darah or ketumban cepat2 g hospital jngn tunggu . terus g hospital mom ...

semoga Allah SWT permudahkan semua urusan kita untuk melahirkan nti slmt ibu dan anak aamiin..kita smua dpnjgkn umur Aamiin

Kalau mengeras kerap dalam tiap 5minit blh ke hospital suda sis.. semoga dipermudahkan urusan sis.. aamiin

kalau sakit kangkang tu normal. Perut mengeras pn normal tp better la cek doktor utk tau keadaan baby.

Semoga dipermudahkan urusan sis ..