Batuk? Ubat?

Saya dah batuk banyak hari. Dan batuk makin teruk. Nak makan ubat batuk takut ada effect kat bby. Tlong suggest apa2 boleh tekbik semulajadi.

13 Các câu trả lời

saya dulu pon batuk teruk masa kandungan 5 bulan, saya refer doktor kk diorang suggestkan ubat batuk prospan. tapi doktor tak galakkan sangat. doktor kata selagi boleh tahan, tahan je.

Sya msa kandungan usia dlm 18week mmg teruk batuk smpai ada keluar darah..tnya kt doc ada juga doc bg ubat batuk yg jenis pil tu..

Aritu sy pon batuk teruk..tekak gatal mcm ade ulat Korek²😂...misi suruh kumur dgn air garam..buat byk kali...

Kalau batuk lebih 2 minggu baik jumpa doktor takut ada TIBI. Lebih baik mencegah dari mengubat kan

Jgn minum ubat sembarangan ya.. Minum air suam.. Dgn air madu.. Ia lbh baik utk ibu dgn baby.

Prospan safe for pregnancy. .frmasi ada,klnik pn doc bg prspan

sy makan tebu...sikit2 je... lega batuk.. xpun kemam gula batu...

Minum madu dgn lemon pns.. mmg mujarab. Ubat btuk lgsg sy xmnum.

Beli gula gula de gambar kapal tu dan minum madu 😊

Makan, ice cream vanilla. Trust me. Mmg berkesan😁