Tanda bersalin tapi kena balik rumah

saya dah ada tanda bersalin. Keluar lendir coklat baru 32 week. Bukaan dah bukak 1cm. Tapi tak rasa sakit. Doktor suruh balik. Dan dah pun cucuk matang paru paru baby. Tapi ini dah seminggu dari keluar hospital keluar je lendir coklat. Tapi check swasta masih 1 cm. ayooo g hospital pun mesti doktor suruh balik dulu. Kita ni risau anak sulung#firstmom #SeriusTanya #bantusharing #Sharing_dong_Bund

10 Các câu trả lời

mcm sy jga ank first dah ada kluar tanda lendir coklat seminggu lpas d hosp nak cek bukaan bru 1cm then Dr srh blik sbab sy xda sakit contractions. Lpas blik dri hosp masatu jumaat, sabtu pagi kluar air ketuban 😆g hosp blik nk cek trus msuk wad tpi bukaan still 1cm, Ahad pagi induce ubat tnggu smpai mlm bukaan sngkut kat 3cm terus msuk bilik bedah. Syukur slmt bersalin time 39wks, ank first juga💕

sy keluar lendir² mcm keputihan,tp berbuih sikit..p hsptl..dktr cek,digelaknya kita..kata tu lebihan air mani suami 🥲 pdhal dah lama x berhubungan Sb dh sarat kan.. suami pun ksian.. disuruhnya blik.. esoknya sy p pulak hsptl Sb sakit² pinggang..dan senak².. dktr cek,dh 4cm..dia pecahkan ketuban,xlama pstu bsalin laa.. sakit hati fikirkan dktr yg hari mula² tu..

2mo trước

mcm saya kena body shaming mmg pangkah dh hospital besar pp tu

Biasanya klu air ketuban x pecah/xda contraction stiap 5minit mmg kena suru balik dlu, x tahan wad. Sbb kbykkn org anak first bukaan mmg lambat, kdg ada org bukaan dri 1cm nk ke 2cm ambil masa berminggu. Insyaallah slagi baby gerak cukup 10 & checkup klinik pn nurse/dr kata ok, ok je. Follow your instinct

3mo trước

ya doktor pun ada kata mcmtu. tapi tulah lendir keluar setiap kali kencing. Tapi on off lah. Saya anak first. Mmg doktor kata pembukaan lambat. Betul ada jugak berminggu kan .

mcm sy dulu anak ke 3 bila keluar lendir darah tu 2-3 hari lps tu br bersalin tp ikut jg la sbb anak yg last ni keluar lendir darah dgn contration 2-3 jam lps tu terus bersalin.. utk safety better g cek dulu kalau doktor suruh balik ok balik la dah sakit gap 5minit sekali or pecah ketuban br g

sy bersalin 36w ..smgu sblum bnyak lendir mcm subur tu turun ...lpastu sehari sblum air ketuban pecah lendir tu mkin bnyk tp warna putih jernih sy g pac dorang ckap tu keputihan je so balik ..duk esuk 5am air ketuban pecah time tidur ,trus g pac cek dah 2cm trus kena msuk wad hehe

btol sis memg kene balik..saya anak sulung bln 12 23 trun drah nsib da 4 cm tu pun kol 12 mlm...tp bila nk tggu 5 cm tu smpai ke pagi..tga hari baru msok labour room kol 12 tu pun bru 7 cm pecahkan air ketuban x lama kene push..da kene pushh alhamdulillah nsib normal..

awak p swasta ada tny dak dr. pasal lendir tuh?, dia kata normal ka. kalau saya pun risau . harap urusan bersalin awak dipermudahkan. jaga diri n kandungan elok2x tau. rasa something wrong p ja hosp. .

3mo trước

Awak sama mcm saya ke ? saya pun gitu.Tapi takada lagi pembukaan cm. Masih stay 1cm 😂

lendir coklat tu kira darah + discharge. kalau discharge tu berketul, maybe mucus plug. pergi je hospital semula. kalau dia suruh balik, balik je lah semula. better safe than sorry.

pengalaman sy klu kluar lendir tp xdk contraction mmg dokter suh blik.. pecah air ketuban bru depa suh check in.. sy pecah ketuban tp xda contraction..

pecah ketuban/perut mengeras stiap 2-5minit/keluar mucus/darah blh trus ke hospital. tu btul2 tanda dh nk bersalin.

3mo trước

Mucus plug tu mcm lendir transparent seola putih telur byk. klu mucus plug dh kluar akan ada rsa/dgr bunyi pop