Hb makin low even dah makan ubat tambah darah. #pleasehelp #firstmom

Saya dah 25w, setiap kali pergi kk mesti hb darah low. Dan hari ini pun semakin low. Dah 9.4 daripadaa 11.2. Setiap kali hb low, dr suruh tukar ubat tambah darah. Dari zincofer ke iberet. Hari ini tukar lagi kepada maltofer. Mcm mana ya nak tambah hb supaya akan datang saya x perlu cucuk jarum utk masukkan iron. Risau. Dah check ujian darah, mmg takde anemia. Dah cuba makan makanan tambah darah like jus delima and so on. Boleh ke bantu saya yang first mom ni. Risau skit. #firstmom #bantusharing #hblow

2 Các câu trả lời

Hi sis, makan tembikai & jambu batu ya, sgt2 membantu, In Shaa Allah.

1mo trước

sama2 dik ♥️

minum kafein x?

1mo trước

klu sng jumpa urat tgn, xsakit mana. drip lg la xrasa apa. klu drip sekali je...tp nk hbiskn sebotol tu dlm 6 jam juga..bawa la kunyah2, air minum smntra nk tgu habis drip. nk tido pun blh. masa ank 1st cucuk kt punggung, ulang alik kk 7 hari. ank 2nd drip.