25 weeks keluar darah

Saya dah 25 weeks. Alhamdulillah pergerakan baby normal dan active. Tapi tekejut bila tengok cecairan semacam bercampur darah keluar macam ni. Anyone know what is this? 😞

25 weeks keluar darah
32 Các câu trả lời

alhamdulillah hari tu pergi hospital terus dan semua ok. jantung baby, uri normal kat atas. tapi dokter arahkan utk pegi pakar lepas ni. dah beberapa hari ni saya rehat je tak buat apape. but last kali ni adelah masak2 utk berbuka, n start nak keluar darah macam tu lagi. agaknya sbb tak boleh kerja. insya Allah saya usahakan utk tak banyak bekerja n bergerak. tapi susahlah kan kita sbg perempuan ni ada je yg nak dibuat 😅. bismillah.. semoga semua aman hingga persalinan 🙏

jika berlaku mcmni..even dh 25 week puan tetp kena g hsptl or klnik tuk dptkn rawatan kadar segera... asap... sbb kekdg even dh 25 minggu chnces tuk alami keguguran atau apa shj kebarangkalian bakal berlaku...tetp ada... mg Allah pmudahkan segalanya..Allahuma aamiin...jgn lupe g dptkn rwtn kadar segera ye..

3y trước

alhamdulillah sbb puan dh pergi ke hsptl tuk dptkn rawatan kadar segera ...janji sudh pergi ke hsptl utk dptkn rwtn dan di chck oleh doc.tp sy hrp tuan tanah yg post status ni cpt2 prgi hsptl dptkn rwatan sprti puan lakukan.....sbb stiap bdn semasa preggy stiap org berbeza..ada yg mengalami bleeding mcmni bila chck doc kata bby ok .tp ada spruh org bila chck...dia alami keguguran..jd dia xblh smkn pengalaman mommy lain dgn situasi dia..sbb rahim stiap org adalah berbeza..ada kuat ada yg x..jd da best way better g hsptl tuk dptkn rawatan asap 😉✌🏻jnji pergi hsptl n try dptkn ubt kuatkn rahim serta nsht dr doc apa perlu di buat spnjng kehamilan supya tidak alami bleeding

Saya pun ada tp darah tompok2 je dan bukan selalu p hospital swasta..dia cakap uri kat bawah tp punca sebenar nya ada lebihan kulit atau nama nya polyps..pastu doctor kat swasta tu nak buang tapi tak berjaya..so now ngah tunggu hospital gov call untuk appointment.. alhamdulillah baby ok je..

sama macam saya masa 17week...terus saya pergi klinik scan baby..alhamdulillah baby okey.uri saya pun kedudukan atas...cuma saya dapat ubat kuatkan rahim..hari kedua darah fresh dah stop....jangan buat keja berat sama ye..bnyakan rehat kalau bolej segera ke hospital ye..setiap orang xsama

Better sis g spital utk check.. Kemungkinan uri di bwh tu yg bleeding.. Mcm sy 27w doc scan uri duk kat bawah.. So doc xbg byk bergerak sbb ade risiko utk bleeding.. Kata doc bile uri dibwh mmg mudah utk berlaku pendarahan.. Moga kandungan sis baik2 je dan dipermudhkn segala urusan..

Sy pn bleeding seperti ini masa kandungan 25-27w..smpai skrg doktor belim tahu punca..masih perlu review pakar dan 2 x warded utk dipntau..alhamdulillah baby ok..smoga kandungan sy dan puan sihat2 sahaja sehingga dlahirkan..aamiin

cepat pergi puan sy mcm ni penderahan kluar tak stop tp bby gerak ok dan xde sakit contraction tp tba2 bersalin yunk 29week skg bby dkt nicu sbb tak ckop berat mintak doa nya skali mummy2..

sama mcm sya.spnjg khmln keluar spotting coklat.. da dua kaali ambk sample ,tp still xthu punca..skrng da slmt brsln..alhamdulillah..baby sihat.. tpi sbaiknya prgi klnik..

puan boleh ke hospital yea pastikan buku pink bawa bersama, bahaya jika tak monitor. puan pantau sehari berapa kali tukar pad semoga mudah urusan

saya nak tanya jugak sya baru sbuln lebih tapi keputihan sya tukar jadi wrna coklt ii ada ppe tk ye??anak first dan first time mngdung....

3y trước

try pencuci jnma syurh sis..Sya bru guna 2 hari keputihan dh hilang..CRI dekat wtson atau kk ke😊