Pendarahan selepas bersama suami ( 25 weeks )

Hi mommies ada tak pengalaman berlaku pendarahan slps brsama suami pada usia kandungan 25 minggu ? Darah keluar ikut dgn keputihan. #pleasehelp #firstmom

10 Các câu trả lời

Sy baru kene haritu .. lepas ade bersama dgn husb pg tandas cuci , tgok dkt tilam ade darah lepastu baby jdi mengeras .. cube rilekk sebab dh mlm sgt nk pg hospital 😅 kebiasaan nya sy mmg pakai pantyliner , esk bgun pg nk pg tndas tgk pantyliner dh penuh darah n bby ade jgk mengeras.. sy terus mndi siap2 kjut husb nk pg hospital.. sampai hospital dr scan baby tkde pape uri pun kt atas.. dy seluk tgok dlm dgn muncung itik then ckp punca pendarahan sbb ade luke sikit kt pangkal rahim.. tp drh yg keluar tuu dh bercampur lendir plus bby ngeras mcm dh ade tande nk bersalin, bile dr seluk check bukaan masih belum ade… last2 kne tahan wad 5hari nk pantau takut terberanak awl pdahal baru 30week .. hari first masuk wad sampai ke 2 kne ccuk dexa matangkan paru2 baby takut2 klu terberanak awal . Tp alhamdulillah semua okay jee . Skg dh keluar wad .

Sy pernah alami,cuma x kluar bsma kputihan,biasanya normal kluar darah pink cair bg yg x pernah alami kguguran,tp kes sy haritu 2 hari lepas bersama baru kluar spotting,x bnyak..1st 10.30 pagi,lepas tu pukul12 tghari..kuantiti yg sma,trus pergi hsptal..bg doc tgk dia kata spotting sikit,kena cek bawah dgn muncung itik tu,,masa tu doc ambil sample kputihan..n doc bgtau x ada pendarahan,cuma ada luka sedikit dkt servik msa tu,tp mmg x ada drah..admit tgahari tu,esok ptg tu dah boleh kluar,Alhamdulillah xda ada maslah,mgkin sbb sy terlalu aktif 3 hari sblm kjadian.. sminggu tu sy jalan jauh dn bnyak berjalan kaki..skg 28w5d xda pendarahan semoga dipermudahkan semuanya..

2y trước

Sy pula masa admit tu xda kena apa2 injection,just stay untuk di pantau klu ada kluar darah or kputihan,tp masa tu xda pula kluar drah dn kputihan,ptg dah boleh kluar hsptal,lpas tu sy rhat ja sminggu x buat kerja brt2,masa turun drah tu pun dia cuma spotting..xda kluar berketul..

sy pun sama bleeding selepas bsama..ada yg perli2 ckp jgn ksar2 ..sy rasa mcm geram sgt..kita taulaa kasar ke x kasar ke…kita tahu situasi kita tgh preg..tp x pe abaikan..so short story sy p direct hospital doc maklum sy pp type 1..uri ke bawah…tp alhamdulilah shari je bleeding…skrg x dah..so 21/9 kena followup dgn pakar..hope semua oke..🤗 skrg 33 week..

lembut2 je slow2 je sis jgn kasar2😅🤭jgn brsama dlu selagi still bdrah ...sy dlu tumpah darah mcm air darah jatuh ingtkan ketuban ..rupanya darah ..kulit faraj terluka sbb ksar dalam brsama ..bleh bawa hosp spya diorg check ..tkut luka tu terok juga..klau sikit tkde apa

2y trước

smga smua diprmudahkan ye .. awk dh prgi emergency tak?

elakkan bersama suami dlu. nnti masa checkup bagitau dgn doctor. lps tu pantau bleeding tu. incase berterusan dlm masa 1hari, pegi jumpa doctor secepatnya atau boleh pegi emergency.

2y trước

baik pegi check cpt sis takut ape2 jd kt baby

Jgn kasar sgt hahahaha . sweet2 dlu . sy dlu masa usia 8weeks mcm tu, sbb tk tau masa tu preggy . ada darah banyak juga tau . ingatkan baby tak jadi . tp doktor ckp bekas darah haid .

2y trước

Tq sis respon, brpa lama sis bleeding baru dtng hsptl?

sya pena tapi x ada bersama keputihan. pergi hospital cek, cuma luka ckit pada dinding rahim. doktor kata normal X perlu risau.

saya pun pernah turun darah Sbab bersama dgn suami lps kena than wad tiga kat hospital selayang

2y trước

sya bersama suami ptng Tu mlm tu dah turun darah memang byk sngt lps doctor brthu sya dah buka 1 cm ubat cucuk peramatmg baby Kiri kanan

normal sis, saya pun keluar bersama air suami darahnya tp sedikit tak bnyak

2y trước

betul saya pun sekali je kluar lps doctor bg cocok dexa

Maybe kasar time bersama. Better check dgn dr sis utk lebih kepastian

2y trước

Tq respon sis..