prolonged jaundice

saya dah 22hari berpantang, anak kuning tk turun2😔mgu lps dah ambil sample darah anak dkt tgn dia yg comel tu utk check kalau2 ada msalah hati,alhamdulilah result normal tkde mslh. tp harini checkup kuning masih 120 tak turun2. Dr mtk dtg selasa ni ambik lagi sample darah dgn air kencing anak utk test kalau2 ada mslh thyroid dan sel darah putih/merah. ibu mana tk sedih tgok baby newborn meronta ronta kena cucuk2 ambil darah😭

8 Các câu trả lời

Mommy BF? Atau FM? bagi susu kerap. Semoga sembuh baby ;)

12mo trước

hai sis. kalau fully bf mmg susah sangat nak turun kuning anak. mmg susu ibu bagus, tapi dalam keadaan anak kuning tggi, kita kena bagi susu fm banyak. ni sis tak bagi terus ni mmg lambat turun kuning anak. sbb kalau fully bf anak mesti berak 2-3 hari sekali kan? sy mix dgn susu fm, baby berak 5-6 kali . so cepat je turun kuning anak. after dah discharge jaundice, awak boleh stop susu fm dan fully bf smula anak awak.