Keputihan semasa hamil

Saya dah 18 minggu mengandung dari selepas kahwin hingga sekarang saya mengalami keputihan teruk serta jangkitan pada saluran kencing. Baru2 ni keputihan saya bertukar menjadi warna hijau kehitaman. Adakah ianya normal?#firstbaby

8 Các câu trả lời

Just nk share pengalamn sy sendiri,masa sy mengndung ank first keputihan bnyk sngt smpai doc ambik sample keputihan dan bagi ubat utk clearkn air kencing kotor,tapi tk juga hilng smpai nk berasalin,waktu bersalin bby sy kena jangkitan kuman sebb keputhan,kena than wad 1 minggu n cocok antibiotik setiap hri tk silap sy,ni pndgn sy lh ambik series skit tentng keputihan jgn smpai ank sis mcm ank sy juga,kecik lgi dh kena antibiotik,klau bolh tnya doc mkn ap n ubt ap yg bolh hilngkn keputihan,sbb sis msih ada msa lgi,sy doakn smoga sis melhirkn selmt dua2 nnt,hrp mklum sy bukn nk tkot kn tpi nk share penglamn sy je

sya pernah alami keputihan time firstbaby , tp x smpai hijau kehitaman.. just banyak smpai basah kain.. better sis jumpa doc.. nnti dia akan bagi ubat.. kerap minum air kosong n kurangkan air manis supaya x kencing kotor.. get well soon ya.. mudah mudahan baik² shj kamu..

Tak normal tu awak .. keputihan warna putih clear atau putih susu je normal .. kalau dah bertukar warna tu dah terkena jangkitan biasanya .. pergi klinik terus ye check takut positive gbs bahaya untuk baby

tak normal, sb dlu dr pernah ckp dgn sy klu keputihan byk ni akan ada effect pd baby atau msa nak lahir..something gitula...so adalah lbh baik sis g jmpa dr...mgkn dorg ada ubt utk krgkan keputihan

bagi tahu misi yg in charge adik tu..nanti akan refer doc.perkara biasa keputihan Masa hamil jgn risau nanti doc akan bagi ubat insert Kat dlm miss v.pastu ok laa

bnykkn minum air kosong n kurangkan minum air manis.. sllu tukar pantie liners.. smoga baik2 saja..

jumpa doctor..doc akan bagi ubat antibiotik..utk ibu mengandung.sy baru je kelmarin jumpa doc

baik Puan jumpa doctor. Bagitahu pasal ni. Nanti dia akan bagi ubat.