Tak period lagi

Saya cucuk depo tapi sampai sekarang tak period lagi. Bulan depan cucuk depo baru. Tapi sekarang, waktu saya buang air kecik keluar darah macam darah period tu tapi kat seluar dalam takde lekat darah pulak. So macam mana ya mommies? Itu dikira kita dtg bulan ke? Puasa pulak macam mana? Sebab mmg takde darah kat seluar dalam & saya teruskan puasa macam biasa😟

6 Các câu trả lời

Depo ni… Kalau lepas cucuk tak period, okay… Kalau period regular every month, okay… Kalau period tak stop means tak sesuai dengan badan… Saya ambik depo 2 tahun stop, doctor suggested tukar pakai iucd… Dah 2 tahun paki iucd alhamdulillah okay period regular every month… Takda sakit kepala emosi bagai… Depo, implant, pills, ada ubat.. ada orang sesuai ada orang tak sesuai sebab dia kacau hormon… Better mintak advice or consult dari doctor

3mo trước

Sis lepas u pakai iucd , kan ada tali. Rasa ke tali tu ? And selesa tak?

Saya hampir 2 tahun cucuk depo dulu sebab chemo. Masa awal tu kadangkala ada la sikit darah, tapi nanti darah haid tak keluar langsung. Kalau risau, lebih baik jumpa doktor atau nurse yang cucuk depo. Saya jumpa balik doktor dan doktor beri penerangan supaya saya lebih faham apa berlaku.

sya dulu cucuk depo 1 tahun.. 1 tahun tu lah tak dtang period... bawah perut stiap bulan cramp lepas tu sya berhenti cucuk depo sbb tak than dengan bawah perut cramp tiap² bulan...

prd sy dia kluo sikit2 tp after 4months ccuk depo lh bru ada prd.. pantyliner pn x full.🫠 skg sy stop depo. rancang sndiri je 😂. huhu. blm fikir lg nk guna prancang ap.

Nurse kat kk pesan kt saya kalau cucuk depo and period takde, maksudnya depo tu menjadi. Saya baru cucuk minggu lepas maaf tak dpt bantu

period ok?