tktahu nk percaya yang mana 😂

saya checkup kt 1 hospital semi gov & lagi 1 checkup kt klinik swasta. haritu masa 30w saje la pegi scan baby nk buat 5D + 2D time tu scan dr ckp kepala baby besar 2w sbb saya mmg gdm and berat baby pun that time 2kg +- but everything normal dr cakap. harini scan kt hospital tetibe kepala baby kecik dari usia katenye. berat baby pun 1.7kg+-. tanya dr nape mcm ni? dr ckp depends pada sonographer yg scan tu. dah confuse 😅 berat baby tkpe lagi. tp kalau kepala baby sorang kate kecik dari usia. sorang kate besar dari usia tu memang tktahu la nk kate ape. hahaha tunggu beranak jela cite die

1 Trả lời

Hahahha saya pernah jadii, minggu ni scan kk ok je smua growth. Minggu depannya scan dkat swasta ehh berat bkurang pulak. Ikutkan tk logik, patut static beratnya at least..saya punya beza ketara, 1.4kg vs 650gram🤣 nampak sgt yg swasta tu tk reti handle mesin

1y trước

yesss kalau beza +- 2minggu tkpe jgk kan. ni semalam kepala baby saya dia scan jadi 18weeks padahal baru scan last week kepala baby 33weeks. sbb skrg saya 32weeks lebih seminggu boleh consider lagi. tp kalau dh sampai 18week tu melampau. kecik noh kepala baby. tp badan normal plk 😂