Sedih dengar kata mak mertua

Saya bru mengdung anak ke2 usia 2 bulan . Saya bagi dia tau pasal saya ngdng . Pastu dia kata ngdung ke berepe week? Sye ckp dah 5week lebih sikit . Lps dia suruh je gugurkn baby dh xnk , dia taknk..sebab demi duit..cukupla anak sulung je dah 8bulan lebih..sedih dengar . Rasa nya semua org tua takpernah suruh . Tp knpa dia je ada suh gugur , tak suh suami kena kerja cari rezeki lebih untuk anak2 ? Ermm . Nak abaikn je mulot dia ke xleh ke ? Kena hormati je . Ape yg saya buat . 😞

48 Các câu trả lời

Mana boleh suka2 gugurkan, kalau pergi klinik nk gugurkn pun tidak diterima kecuali masalah kesihatan yang boleh membawa maut samaada ibu atau anak.

Sya dh kna mcm awak sis tp sya xikut sya terus kn jer masa itu sya dh 10w somi sya ckp xpe la rezeki ank lgii skrg sya tgu 36w dh kna bersalin awal

Msa dy dlm perut mak dy dulu pun mgkin xde org sggup sruh gugurkan dy..ni sebok sruh mnantu gugurkan kandungan..manusia jenis apa tah..xde hati perut..

Nauzubillah.... jgn sis... yakin dgn rezeki Allah. setiap anak ada rezeki masing2.. pelik nya bila org tua yg mtk suh gugur tu.. xtaw hukum ke...

ya Allah...xbaik dia ckp mcm tu...tu rzeki Allah bg...sis jgn gugur...xbaik dosa besar tuu...jgn dgr ckp org lain...

Anak tu rezeki yg allah beri..semoga dengan lahirnya baby tu nanti, bertambah lagi rezeki keluarga puan

abaikan je sis..setiap anak Allah dah janji kan rezki utk mereka ..kite ni pun hanya menumpang rezki anak..

sis sabar ya setiap anak lain rezeki nya banyakan berdoa ya jgn gugurkan baby tu dia tak berdosa💪 semangat sis

Ya Allah, dah tua tapi knp fikiran sebegitu.. Ank kn rezeki.. Sabar sis, abaikan je mak mertua cmtu

Allah..ad gak mak mentua mcm ni..sedih plak..abaikn je..Allah kn ad..setiap ank ad rezki yer..yakin😌