Baby g6pd ank ke 3

Saya bru bersalin smlm dan baby adr g6pd deff. Hari ni dah msuk PICU sbb jaundis tinggi. Ade ibu2 yg pengalaman mcm ni x. Saya sedih sngt sbb ank sebelum ni xde g6pd. Down bila dr bgtau risiko2 jaundis tggi sngt ni. Kena admit wad 5hari utk dr tgok dan dah on antibiotik pd baby. #bantusharing #pleasehelp

1 Trả lời

yee, harap bersabar ya puan. mmg procedure kena pantau 5hari sbb baby yg kekurangan enzim g6pd ni, lagi senang untuk kuning tu tinggi. kerapkan beri susu macam biasa.