Pengalaman bersalin czer

Saya bersalin bulan 5 harituh . Kena emergency czer sbb bacaan dah tak cantik . Saya ada amek epidural kat labour room .Masa doktor belah perut tuh sumpah saya rasa, sakit gila . Sampai saya jerit allahuakbar . Tak rasa bius langsung 😭😭 nurse tuh tanya puan sakit ke rasa macam mana, dia tambah lagi bius tapi saya tetap rasa sakit . Daripada kena belah perut, tarik baby keluar sampai ke jahit saya rasa . Menangis saya tak henti, allahuakbar . Saya tanya ibu ibu yang czer kat wad semua cakap diaorang tak rasa apa apa🥹🥹#firstbaby #firstmom

4 Các câu trả lời

Kesian awak. Sy pernah dengar ipar sendri doctor. Slalunya kalau patient rasa sakit, dose bius yg dberikan tak kena dgn sukatan badan sbb penerimaan stiap patient lain2 dose kalau ikutkan BMI badan. Ada formula pengiraan ubat bius utk pengiraan tubuh badan BMI masing2. Tapi hospital sarankn utk gunakan sukatan standard. Sy czer beranak bulan 4 d Kpj. Anak melintang tapi dah cukup bulan kena branak juaga. Puas hati dgn service sbb tak rasa apa2 semasa doctor bedah. Bius separuh badan. Kebas hilang selepas 8 jam. Sakit tu sikit je kalau gerak2. Keesokan hari barula ada rasa sakit. Tapi kena banyakn pergerakan. So far takda ambik suntikan sendri stiap hari. Cuma kena bykkan begerak je. Skrang dah 5 bulan, syukur stakat ni takda masalah.

mommy.. sama dgn pengalaman saya . terasa perut kena belah tu.. layer ke-2 terasa sgt ngilu pisau tu.. last² saya ckp tak tahan sgt sbb rasa sakit.. then saya ditidurkan je.. lepas sejam baru saya bangun.. tak kenal baby pun.. masuk wad baru la dpt tgk baby and tau berat, jantina semua.. saya emergency czer sbb baby songsang and air ketuban kurang..

allah kesiannya awak. saya hari tu emergency czer jg sbb severe pe. lepas cucuk epidural tu nurse tanya saya dulu kaki ada rasa kebas. lepas saya rasa badan dah kebas baru dorang belah perut.

mgkin jarum tu tak kena spot kot wak ? nt awak tny la pakar utk tny kesan2 apa smua sbb awk tak rasa sakit , then epidural tu pula kena tmbah .