37 weeks, czer.

Selamat melahir kan bayi perempuan 37 minggu tepat2 secara czer. Dah kat hospital since 36 weeks sebab leaking. Masa 37 weeks kat labour room doctor pecah kan ketuban bukaan 4 cm je selama 10 jam bertahan contraction. Ambil ubat tahan sakit cucuk bontot dan gas. After 10 jam tolak pergi operation room sbb baby dah lemah. Kena bagi epidural bius separuh badan. Allah ja tau perasaan kat operation room. Boleh rasa semua masa operate tapi ngilu2 je. Tak selesa bius separuh badan rasa mcm nyawa kena tarik je masa tu. After that keluar la seorang bayi perempuan 2.85kg 🥰🥰

1 Trả lời

Alhamdulillah. Selamat berpantang ya mommy. Jaga diri moga terus sihat mommy dan baby