Berat badan tak naik naik

Saya berat mmg 90kg.. selama sy buka buku pink hingga sekarang kandungan sy 17mggu.. berat tetap sama 90kg. Adakah bahaya untuk saya atau kandungan?? #seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

4 Các câu trả lời

As long as baby membesar dengan baik semua nya okay sis. No worries. Sometimes kalau berat kita overweight lagi bagus if berat tak naik banyak. Sebab bila obese nanti dah high risk lain pula risiko nya. Semoga yang baik2 untuk mummy and baby in sha Allah 🤍

2y trước

Sama2. Jangan risau sangat mummy. Jaga diri, jaga makan in sha Allah everything will be okay 🤍

sy penah tnya doc - kalau tk naik, doc risau pasal air ketuban tak cukup atau ada masalah tiroid. tpi kalau doc tk ckp apa2, should be ok

Tak. Berat mula naik sekitar 20w+ don't worry

2y trước

Sama2. Jgn risau klu ada apa2 nurse mesti akn tegur..tmbh2 kita jenis bmi terlebih sbb sy one of them juga ☺️

tak bahaya.