Maaf Saya Nk share Sikit

Saya belum berkahwin tp saya pregnant, lps saya agak2 mungkin sudah 22weeks. Saya takut nk buat buku pink sbb status saya skrg mungkin akan buat nurse n org sekeling pandang serong, bnyak sgat persoalan bila saya nk melahirkan anak ni nanti.. ibu bapa saya tahu dan taknak ambil tahu dgn kadaan saya skrg, saya takda kekuatan nk hadap tp saya terpaksa juga ats ksilpan yg tlah saya lkukan. Bukan nk mengaibkan diri sndri, tp saya tiada tmpat kongsi mslah dan smpai bila juga saya nk pendam benda ni.. perut pon nnti akan mmbesar juga. Bnyak alternative bodoh pernah saya ingin cuba tp saya takut effect pada diri sendri.. Apakah ptut saya buat? Usia kandungan pon dh lewat, Perlukah saya pergi je buat buku pink atau ad cara lain selain dri buat buku pink? Saya xkuat nk hadap org sekeliling, saya boleh luah di sini dan harap ad yg dpt membantu dgn pertnyaan saya ni.. #bantusharing

46 Các câu trả lời

Pandangan org lain lebih penting dari anak sendiri ke? Kenapa nak kisah bagaimana org pandang kat u? Mereka ada tolong utk sara baby ke? Nasi sudah jadi bubur. Tabahkan hati jaga diri Dan anak baik-baik. Dia adalah sebab untuk kamu jadi seorang insan yg bertanggungjawab. Proof bagi ibubapa kamu yg u Akan bertanggungjawab atas kesilapanmu. Suatu hari mereka akan faham. Jgn sesekali terfikir nak membuat benda yg bukan-bukan. Buka buku pink secepat mungkin Dan pelan yg sebaiknya utk dirimu Dan anak