Kepastian kandungan

Saya baru trimester pertama. Saya pernah gugur 8w sebab bleeding. Ni pregnant kali kedua. Baru masuk 9w. Setakat ni alhamdulillah xdek spotting atau bleeding. Tapi macam mna saya nak pastikan kandungan saya selamat? Maaf, lepas gugur rasa risau tu tetap ade. Checkup saya lagi 2minggu. Lambat sangat masa blalu. Saya nk tau sangat keadaan kandungan saya.

2 Các câu trả lời

Sy pon risau jugak kandungan kedua ni bru 5w. penah gugur jugak. dlu gugur xde bleeding jugak cuma bila dh smpai 12w bru tahu baby x mmbesar. kena byk3 doa sis. Sy nk scan selalu pon suami xkasi sngt.. bukan lama nk tunggu 2 minggu tu

4y trước

saya 4 bulan lpas gugur, ngandong semula

klau pnh gugur kne bgtau doktor..nt doktor akn bg duphaston sbb ade history gugur..dlu sy pon mcm tu.2 kali ggur..so prgnt lg doktor terus bekalkn duphaston smpi 16w