2bulan tak datang Haid tp UPT NEGATIF

Saya baru tahu yg saya pregnant 11weeks. Sblom ni check dalam 4kali negatif , baru pagi td check balik positif . Doktor kata kalau ikut kan 11weeks . Normal ke mcm tu ? Sbb bila scan doktor kata xde nampak ape ape di dlm. Normal ke?? ?

2bulan tak datang Haid tp UPT NEGATIF
6 Các câu trả lời

Hari subur lambat kot untuk cycle ni. Sebab tu upt lambat +ve. Walaupun period sentiasa ada, hari subur tak kan sama untuk cycle tu. Since baru detect +ve, mmg hari subur awk lambatlah. InsyaAllah dah ada ni. Cuma nnt umur baby akan ikut size scan. Xkan ikut awak punya last period.

4y trước

Okey sis. Insyaallah. Terima kasih berbanyak ❤️ sbb saya kalau ikut ni first baby and first pregnant

maybe sebb period tak teratur and hormon. saya sendiri pun delay period 4 bulan, tup tup hujung bulan 2 pregnant and doc ckp patutmya saya dh 4 bulan but bila chck nampak kantung 6w. but itsokay, apapun tahniah and take care ye mummy 😊

4y trước

Alhamdulillah. Tahniah jugak. Xpe laa. Maybe hormon jugak kot . Insyaallah ade rezeki Allah bagi kn ❤️

Kalau waktu subur tak tentu, memang normal kalau macam tu. Macam sy lewat sebulan baru upt positif. Bila scan pun masa tu baru 4w. Then lepas dari sebulan baru scan lagi, baru la nampak kantung + janin.

4y trước

🤗🤗

Sama kes mcm saya.. pape pun jaga kandungan baik2.. ikut yg doct scan.. ikut kiraan tu salah.. sebab hormon kita tak stabil..

4y trước

Insyaallah. Mudahan takde pape ❤️

Mybe period yg x teratur... Xpe.. jaga diri je.. jg mkn.. t scan In Shaa Allah ikut size week baby mse scan...

4y trước

Sama2...take care☺️

Saya pn sama . 10week6days baby tk nmpk lagi . dia sruh tggu lagi 3 mggu untk scan balik

4y trước

Saya pergi check dlm kem saja . Tp doktor dalam kem ckp better scan dkt luar lebih details. Tggu pkp habis baru scan luar .