Menyusu dalam masa yang sama mengandung

Saya baru tahu yg saya mengandung. Anak saya setahun tapi msih mnyusu badan.. yg tgh mngndung ni saya x pergi klinik lg sbb ingat nak check sekali ngn anak yg setahun tu.. mggu dpn.. saya nak Tanya.. ada tak situasi macam saya yg mngandung + menyusu, pinggang jadi sakit.. payuda kdg rasa sakit2 juga. Tu maksud nya saya kena stop menyusu ank saya ke? Bahaya ke jika saya teruskan utk mnyusu? Sbb sy cari dalam ni ramai yg mnyusu dalam masa y sama mngandung… Tolong saya, #ingintahu #Sharing_dong_Bund #bantujawab #bantusharing

1 Trả lời

kalau nak ikut mmg x digalakkan sis nyusukan anak smbil ngandung .. sbb ransangan kt breast tuu boleh naikkan hormon bersalin .. takut terjadi contractions sblum baby ckup term .. 🙏

1mo trước

xpe boleh ajar tuu sis .. dia pun nak setahun kan, lebihkan makanan kt dia .. klau nampak dia mcm merengek rengek nk susu tuu, alihkan perhatian dia .. skrg xpe lagii baby dlm perut xbesar lgii, klau boleh msuk 2nd trimester tuu kena stop dah tau ..