Puasa mula jumaat ini

Saya baru pregnant first baby . Sekarang baru masuk 3 weeks . Boleh puasa ke tidak ? risauuu ...

35 Các câu trả lời

Sy pun fikir2 nii.. huhu.. tapi.. https://my.theasianparent.com/ibu-menyusu-tidak-puasa/web-view Kalau yakin rasa tahap kesihatan baby dan ibu, boleh lah tu.. tapi kalau x puasa, x apa..

Tak digalakkan..Islam itu mudah. Jgn la disusahkan. Anak susah nak dapat. Puasa boleh di ganti. Sikit2 ganti lelme habis laa..

Try la puasa dulu sis.. Awl2 kandungan nie InsyaAllah xde pape.. Unless sis dah 3trimester so boleh pertimbangkan la nak puasa ke x..

Islam ni mudah sis...kalau rasa xboleh puasa xyah puasa..puasa boleh ganti...1st awk tu masih d awal kandungan..sian baby..

saya pun tgh kira2 ni..sebab pagi2 memang x lalu nak makan..hanya mampu minum susu 1 cawan je..mcm mana nak sahur klu mcm ni..

Sy da 8week sy try jugk nk puasa smpai tgh ari...klo x bole xpuasa..xpe puasa bole gnti....sian baby klo lapa jugk

Boleh selagi sis mampu..tapi sekiranya memudaratkan diri dan kandungan..tak mengapa tak puasa..ikut kemampuan diri sis

Awak ada alahan x? Kalau ada.. seelok nyaa x perlu puasa. Saya baru tanya doc beberapa hari lepas. X digalakan puasa.

Cuba dulu berpuasa, amalkan kurma masa sahur. Kalau tak boleh, berbuka terus. Jangan tahan. Kesian baby.

Sy mertua dgn asben tak bg puasa. Ayah mertua ckp nti boleh ganti sebab masih selalu muntah😢