Luahan

Saya baru mengandung 7 minggu.. Makin lama badan cepat penat, tak berdaya, nak Berdiri lama even berjalan berapa saat pun rasa mcm nak duduk atau baring.. Skrg saya dgn suami tinggal dengan mak saya sementara kumpul duit cari rumah lain.. Masalah saya skrg, mak saya, abg n kakak saya pandang remeh pada saya, dorang anggap yg saya ni pemalas tak nak tolong mak saya.. Dorg tak rasa, walaupun kakak saya pernah mengandung tapi selama dia mengandung, dia tak pernah ada alahan, muntah ii tu semua.. Sebab tu dorg tak faham situasi saya.. Saya terkilan, kakak ipar saya haritu pernah tak sihat, sakit kepala katanya even tak mengandung pun.. Tapi mak saya siap suruh dia berehat.. Tapi bila saya sakit, seolah satu family tak bagi saya berehat.. Saya keliru mcm mana nak hadap.. Banyak kali fikir perlu ke pindah secepat mungkin.. Btw saya dgn suami duduk satu rumah dengan abg dengan kakak ipar saya.. Banyak konflik antara kami.. Buntu sangat ii.. Saya sampai stress..duduk dalam keluarga kandung tapi macam bukan.. Lebih sayang pada menantu dari anak sendiri ?

1 Trả lời

cuba sis berbincang dgn mak sis..supya dia fhm keadaan sis..