Keguguran at 12w.. Hospital bagi Cuti rehat 1minggu je

Hi... Saya baru je keguguran time 26.8 tempoh hari.. Complete miscarriage.. Jatuh sendiri tanpa ada D&C.. Berpantang secara makan je..Takde urut2 sbb xjumpa org yg pandai..Nak tanya.. Normal ke kalo kita akan ada rasa sakit bawah perut kadang2 ngilu kat bahagian pinggang... Darah pula pandai on off keluar... Tp perasan yg setiap kali krem bawah perut datang, mesti lepas tu diiringi dengan darah beku keluar.. So nak tanya . Ada tak sape2 tau cara mcm mana nak bg keluar darah beku? Dan mcm mana nak tau kalo rahim kita da kecut semula? Sebab bukan apa..Doktor cuma bg cuti rehat 1 minggu .Jadi kalo ikut da boleh kembali keja ke?? #advicepls #1sttimemiscarriage

3 Các câu trả lời

masa saya keguguran trimester pertama , saya berpantang 2 minggu . makan makanan pantang, mandi air suam panas & herba ( mertua yang jaga time pantang keguguran ) . darah sentiasa keluar banyak mungkin sebab 2 3 kali bertungku sendiri untuk kecutkan rahim & cepat berenti keluar darah. balik je rumah sendiri, dalam 2 minggu settle pantang, baru saya berurut naikkan peranakkan & lembutkan urat2 saraf tepi2 area peranakkan sebab saya punya keras time sebelum urut 🤗 then saya beli ubat kering luka keluaran Indonesia, tak ingat nama dia sebab tukang urut tu suruh beli ubat tu. nak elak kram boleh try bertungku. darah beku saya cuma time hari pertama & kedua keguguran selebihnya darah bentuk cecair dekat seminggu lebih

2y trước

baik sis... tq nanti nak try bertungku

saya pun mengalami macam awk , saya baru semalam keluar ward memang rasa sakit bahagian tu , tadi ada orang urut saya cakap kalau darah keluar on off tu tak bagus kne banyak minum air suam n mandi air panas ,kne pantang tau , awq pakai stokin bkak kipas level 2 je , kalau masa scan rahim saya dah kecut tu tak bleeding lagi kalau tak kecut rahim tu sbb bleeding ,skrg awk x bleeding maksudnye dah kecut la tu ☺️patu awq bertungku untuk darah beku tu keluar , kat perut bole dekat kaki pon boleh guna beg air panas tu pun bole

2y trước

owh... okay sis... tq utk perkongsian

selalu gugur dpt mc 2 mgu..lau msih x ok..g klinik or hosptl bgtau blk..nt diorg bg lg mc.