GDM

Hi saya baru dapat tahu sy ada GDM or kencing manis bacaan saya 5.1... Any tips untuk turunkan bacaan isnin ni kena cuti ambik darah 3 kali hmmm ???....and kalau preggy mom ada gdm ni ada harapan tak bersalin normal?

15 Các câu trả lời

jaga mkan yang utma..sy 14minggu first time minum i gula trus sangkut...jaga makan buat dss baca gula cantik...kena buat bsp sebulan skli...y penting enjoy jgn stress minum i masak byk2 kurang2 i dan makan manis..dan baca sblm minum sama 5.1 lepas minum 7.4

Tuh kira rendah tuh sy ni lepas mnum air gula 10.1 alhamdulillah bsp cntik..before bsp esok pg stop mkn awl..mcm sy before 9 dh stop mkn..bnyakkan mnum air msak..shri atau dua hri elakkan minum manis2 before bsp..tdur ckup inshaAllah bacaan pg okay..

Try minum jus tomato blend dgn kacang panjang , 1 biji tomato dgn kcg panjang 11 urat air 1 gelas blend minum 3 kli 1 mnggu..kalau turun byk sgt 2 kli 1 mnggu dh ckup..sy dh bt dr kencing mnis sy 20 lbh lps mkn skrg dh 11 lps wlaupn lps mkn..

Selalunya sebelum saya buat bsp, saya kan minum air masak banyak.. Sebab nurse saya ajar. . Sebelum cek u minum air masak dlm 2gelas mcmtoo.. 😄alhamdulillah ok.. Bacaan jadi 5/4.8 mcmtoo.. Dan sy memang elak air manis..

makan mcm biasa... control portion dan gula dlm makanan.. sye masa mengandung ade gdm on diet control.. dan alhamdulillah sabtu lps 16/11 saye selamat melahirkan baby boy secara normal masa usia kandungan 38 weeks...

Saya juga mom of GDM😌 don't worry mommy's,in sya Allah kalau baby Okey boleh aje normal.. tp harap mommy kene faham kesan GDM pada baby✌️🙏 tips tak Ada control diet aje.. 😚🙂

5y trước

Sis dah bersalin ke ? Doc kata gdm mom kene bersalin 38week

Gdm boleh je bersalin normal... Xde masalah.. Kalau baby besar je kena caeser. 5.1 still tak tinggi sgt sebenarnya hehhehhee.

3y trước

hehehe sy 12.6 ritu trus warded..skg ok je..jga makan hehe..ok je

sia pn gdm jgak..mmg lh ada harapan bersalin tapi control cara pemakanan jerr..mcm cara nak diet kurus tue bgtu lhh..

Boleh lagi turun kan tu sis.. Saya cadangkan minum jus mariam kejap je turun in shaa Allah boleh bersalin normal🤲

sy pn preggy gdm on diet..alhamdullah dpt bersalin normal je.cma baby hypo.sbb mum ade kencing manis time preggy