hilangkan kencing manis

Hi mommy2...cm ne ye nk turunkan gdm....bacaan normal berapa yer?..kurg paham la..sbb sy 6 pom da kene kencing manis...?

1 Trả lời

Biasa ibu hamil yg gdm berpunca dr keturunan n amalan pemakanan semasa mngandung..ibu kne on diet pd mknan manis...bacaan dr 4-5.2 mmol lebih akan di kira gdm...jd bg ibu kurangkn bnda manis yg tidak memudaratkan kesihatan ibu...

5y trước

Klau keturunan tu mmg ayah sy ade diabetis...urm mmg dah xmakan n minum mnis dah....