Start shopping barang baby

Saya baru 5 bulan pregnant (23weeeks), boleh ke start beli brg baby sikit2 dlu memandangkan skrg banyak sales hujung tahun… ada pantang larang ke sbb pernah dengo org ckp x elok beli awal2. Saya saja nk prepare beli sikit2 dlu , bersalin pulak time bulan puasa. Nanti dah hujung2 takut tak larat/ terkejo2 dgn wktu berbuka lagi . Sorrylah saya overthingking skit.. harap ada yg sudi share ye#bantusharing

36 Các câu trả lời

Sy 4-5bulan da beli sikit2, dalam 6,7 bulan da complete semua.. penat tau shopping time perut besor ni.. dgn kejap2 nk terkencing..jalan sikit pun rasa da semput 🤭 baik beli awl2..

Rules of having a baby is to be POSITIVE. Takyah pikir la benda mengarut. You do you. Nak beli sikit start sekarang, boleh. Nak beli sekaligus pun, boleh. Asalkan ada fulus.

saya skrg 25minggu 4hari dah complete🤣🤣due 15/3 tpi kne awl sbb req czer..tinggal nk basuh n pek dlm beg hospital je..sbb sy start beli sikit2 mase 14weeks lagi hihihi

Okay je beli awal wak. Prepare awal2 bagus. Lagi2 time sales kan.. so dapatlah berjimat. Beli awal senang tak kalut. Nanti dah tak larat susah pula nak shopping 🤭

Boleh je start beli sis, mcm saya ikutkan sangat org lama punya ajaran masuk 7 bulan baru beli, tgok2 baby keluar awal 😂 . boleh je start beli barangan sikit2

Boleh je awk nak beli sikit2 yg pntg2.. Sbb kite xtaw baby ni ade yg nak kua 7blan ade yg lebih mse ade yg ngam2.. Persediaan awal bgus

bukan pantang larang sis. takut pantang nampak je nanti hahaaa. beli barang2 baby ni geramm tau especially baju2 sbb comel2 🤣🤣

boleh je wak. sy pon beli sikit2, dri awal. beli je brg yg comfirm perlu dulu. awal2, blh survey2 harga dulu. kdg jauh beza harga.

Beli je sis. Beli awal tak kalut. Lagi2 ada sale tu lagi la jimat duit. Barang2 baby sesetengah tu lagi mahal dari barang mummy

saya 5 bulan pun dah start beli sikit2 , sbb fikir nnt tkdelahh terasa sngt duit keluar banyak hihihi,,🤣