Start shopping barang baby

Saya baru 5 bulan pregnant (23weeeks), boleh ke start beli brg baby sikit2 dlu memandangkan skrg banyak sales hujung tahun… ada pantang larang ke sbb pernah dengo org ckp x elok beli awal2. Saya saja nk prepare beli sikit2 dlu , bersalin pulak time bulan puasa. Nanti dah hujung2 takut tak larat/ terkejo2 dgn wktu berbuka lagi . Sorrylah saya overthingking skit.. harap ada yg sudi share ye#bantusharing

36 Các câu trả lời

sy beli je wak. time² sale la lg kita seronok nk berbelanja. blh save budget tp biasa lh kalau ikut org tua² diorg kata 7 bln ke atas baru beli tp percaya lh time 7 bln tu nk berjalan lama pun dh makin tak larat. pinggang sakit, kaki sakit, segala mcm nk sakit. blm cter psl mengah lg

sy bli je sis. drp shopee buat voucher live rm20, 15,10 tiap2 hr shopping tebus voucher. mmg jimat sgt. klu nk tggu hjg2 br nk bli kna bajet kasar sket la.. dh masuk 3rd trimester dah stop. lgkap dh smua. shopee pun xmeriah dlu dah bg voucher..🤭

Beli je awak . Nanti perut dah besor . Nak jalan pun asyik letih . Beli je ikut kemampuan . Saya pun beli sikit2 . Tak mampu nak beli sekali harung semua . Mau pengsan . Lagi jimat grab time ada sale 👍🏼. Baju newborn jngn beli banyak sangat .

sy dah prepare awal2 masuk 5 buln . sbb saya kerja. risau x sempat nak buat persiapan. inshaAllah x de ape2. 2 org ank sy prepare awal sbb risau last2 minit sy x bekesempatn nk prepare . recycle baju abg2 nya. tmbah sikit2 je bju baru.

sy dah 19w dah beli beg bersalin..😂 nnt hjung bulan nk shopping brg lain pla..yg lain dah add to cart 🤭 husb yg excited nk beli brg2 so kite ikut je la..beli sikit2 kata nya..sy pn jnis overthinking mcm awk jga..hihi

Blom prnah lgi dgr yg pntang larang bli brg bby awal..tapi for me la..beli je awal pn sbb psiapan bby akn lahir kot..bbli sikit demi sikit jdi tkrse la tu nnti..dgn ekonomi skrg..mau tbliak bji mata klau bli skligus..

Sye pon beli sikit2 dpt gaji beli bukan apa skrg ni brg baby pon mahal kalau nk beli skali tak mampu. So sye puya cara tiap dpt gaji dlm 150 beli brg baby. Byk lagi yg kena di bayor tiba luah perasaan😂

saya pregnant 5 bulan terus beli brg shopee alhamdulillah skrg dh 7 bulan lengkap smua. lega beg pon dh masuk keta, tggu due minggu kedua puasa tahun depan. prepare awl2 snang ank first ttc 2 tahun.

Boleh beli dh sis..tutup telinga 👂 zaman sekarang kos sara hidup tinggi.. kalau prepare last minit nt pening tak larat ..etc..kita nk kawin pun dh prepare barang awal kan🤣👍pelan-ii kayuhh