PERUT MENGERAS & NGILU PADA BAHAGIAN BAWAH

Saya baru 36minggu 2 hari, tapi start malam tadi sampai pagi ni baby kerap sangat mengeras. Baby gerak sikit lepastu dia mengeras lama, dan memang sakit. Sesekali terasa ngilu di bahagian bawah dubur. Apa perlu saya buat ye 🥲 perlu tak pergi hospital check? ada mommy yang pernah alami tak..#bantusaya #firstmom

4 Các câu trả lời

kalau makin kerap sakit dan consistent dalam gap 15 ke 10 minit dah boleh pergi pac hospital. by 36w memang akan ada rasa baby kerap mengeras dan sakit bawah tanda baby masuk laluan nak engage. kalau tak consistent sakit mengeras tu Braxton hicks. kalau consistent memang contraction betul kena terus pergi pac

sy ank2 xde tanda sakit bile nk bersalin..just mengeras perut kerap n lama..g cek Ve ada y dah bukaan dah 4cm,ada y 5cm ada y 3cm.tu je tanda sy klau nk bersalin.mcm sakit..leaking or ape mmg xde.lepas doc pecahkan ketuban baru rasa contraction

2mo trước

Mengeras tuu dalam brp lama ye ? Ada x dalam sejam 4-5x mengeras, 1min ke bawah? Atau lebih? Saya skrg rasa mcm ni, bawah pn makin sakit. Msa brsama suami smlm dia ckp dh longgar mcm ada bukaan, ptut ke sy g check bukaan?

klu sakit makin kerap.. contoh 10 min pastu 7 min.. tu mgkin contraction.. trus ke hospital ye..

makin lama makin sakit?

2mo trước

Haah, dan tak berkurang pun sakitnya