air kelapa

saya baru 3 bulan, nak sangat minum air kelapa. tapi ada yang cakap tak boleh minum air kelapa. kenapa ye? ##firstbaby

14 Các câu trả lời

air kelapa tidak membahayakan sebahagian besar wanita hamil. Sehingga kini, tiada sebarang bukti yang menunjukkan minum air kelapa boleh membawa pelbagai risiko kesihatan. Namun, ia harus diambil dalam jumlah yang sederhana kerana air kelapa boleh menurunkan tekanan darah. Sebaiknya anda berbincang dengan doktor sebelum meminumnya sekiranya anda mengalami masalah tekanan darah dan perlu diingat bahawa air kelapa dari buah yang yang sudah masak boleh meletakkan anda pada risiko sembelit

saya dari trimester pertama dah minum air kelapa. Alhamdulillah,tak ada ape² pun. jenis saya kalau nak makan atau minum ape²,saya tak fikir yg buruk. makan je ape yg teringin. lagi pun bukan banyak,asal dapat rasa.. yg penting,jaga pemakanan. elakkan makanan yg mentah dan tidak dimasak dgn betul. jaga emosi. jangan stress. stress pun boleh buat keguguran. kalau penat,rehat. jangan paksa diri untuk buat semua kerja rumah.

Ikutkan org tua tak digalakkan minum sebab 1st trimester tapikan atas diri . Untuk setakat rasa hilangkan teringin tu takda masalah . Sikit2 minum . Badan takboleh terima stop dulu . Berani sahut cabaran nak minum boleh minum . Rasa tak kental start 7 bulan minum .

air kelapa nk minum ii jelah tak de pantang pon bole je dari first mengandung sampai beranak pon tak kesah Sebb air kelapa banyak khasiat nya hadehh sape ckp tk blh macam saya minum tiap ii hari tkde ape ii yang terjadi pon kat baby 🤣🤣

Sy blh minum masa pregnant.. Blh kata setiap mnggu bli Dr awl trimester.. Tp sis blh Cuba minum skit dlu sbb ada org alah Air kelapa(org tua bgtw).. Sy pown x pasti sbb sy mse pregnant mkn dan mnum smua bnde Skit2..

Ikut org juga rsnya.. klau ada family history y kalah dgn air kelapa, better Jgn mnum. Mcm Sy rjin mnum tiap trimester Sbb tringin 🤣 Alhamdulillah bru je slmat bsalin hrni..

2y trước

congratulations Pn

Tak boleh minum kalau badan ada alahan kt air kelapa. Kalau takde alahan, minum jelah. Make sure yg tak ada gula. Sy masa 2nd trim demam panas, hari2 minum air kelapa. Alhamdulillah ok je

sy minum dri 1st smpai 3rd trmster . nk minum air gas tak boleh. kurang2 air kelapa ni bnyak khasiat. smua benda kita makan minum kne berpada2 ya sis. try n error dulu..

masa 5w saya dh start minum air kelapa sebab teringin.. seminggu sekali saya minum tapi kuantiti tak banyak la, satu bekas dalam separuh cemtu je... alhamdulillah takda apa2

Sy dulu awal2 pregnancy..mmg suka minum air kelapa...so far..syukur smpai skrg dah masuk 32 week dah sihat2..ikut org juga tu sis