Air Teh

saya Alya... sy pregnant dah 33 minggu 5 hari... tetiba mengidam nak minum air teh sejuk... boleh kaa saya minum and tak beri kesan kaa sama baby ?

2 Các câu trả lời

teh atau kopi fungsinya menghalang dari penyerapan ubat ke dalam anggota badan yang memerlukan zat. better elakkan minum lebih2 lagi yg sejuk. kalau betul2 mengidam, minum 4 jam sebelum atau selepas mkn ubat. jarakkan waktu nya. sy dpt jwpn ni dari doktor pun sbb pernah mengidam mcm sis jugak mse pregnant dulu. 😁

6y trước

yaa bru laini mw mngidam2 teh hahaha... tp oky jg laa sbb bru mkn ubat td pagi jam9 so lbih sd laa ...

jarang sekali takde apa la.. kafein, teh tu semua just better elakkan je for kesihatan mummy dan baby. bukan benda pantang utk pregnant mummy

6y trước

saya takut sj bh sbb mngidam tiba2 kn mw minum...