saya stress

saya ada anak 2 tahun. dia suka panjat saya. saya baru lepas pantang dgn anak 2nd. sspanjang pantang x boleh rest langsung.. letak badan ja anak sulung dtg panjat.. bila saya marah anak saya, hb saya marah saya balik. masalahnya saya penat. saya letih. ni dah habis pantang kami kena covid pulak. saya rasa sejuk satu badan, sakit tekak, sakit badan, anak saya datang panjat lagi. saya penat. saya mengamuk kat anak saya. hb saya cakap saya x cerdik. x boleh tahan sabaq. dia yg 1st kena covid. saya x kacau dia pun. makanan pun saya hantar ke bilik. anak2 x pi dekat dia pun. bila saya pulak yg kena. anak2 kacau. saya cakap lapar pun dia marah. saya still teruskan penyusuan. selalu sgt lapar. penat. stress. bila saya mengamuk dia cakap saya x cerdik. saya stress. dah dua hari husband buat saya macam patung ni.. saya cakap dgn dia.. dia langsung x balas. saya pujuk pun buat x tau ja. saya stress giler dah ni. rasa macam nak lari rumah ja. saya panggil dia x bagi respon langsung. stresssss

4 Các câu trả lời

puan kne banyakkan bersabar, ketika kita sakit mcm ii ujian akan datg so puan kne kuat sebagai ibu kpd 2 ank. kalau dua pasangan saling marah makin keruhkan keadaan dgn puan dan suami dilanda covid lg. budak seawal 1-4 tahun mmg nakal krn baru nk kenal dunia. banyakkan bersabar ya puan..semoga puan dan suami dimurahkan rezeki dan diberikan kesembuhan secepat mungkin. aamin🥰💕

sebenarnya dlm bab ni bkn ank yg salah tpi suami puan.. sepatutnya semasa pantang suami puan kena jaga ank.. daripada puan termarah ank yg tak bersalah lebih baik puan marah dan tegur suami puan.. kalau puan tak tegas. silap nanti ank puan jdi mangsa. emosi puan tambah teruk.

2y trước

stuju..

Dalam situasi ini kena byk bersabar. suami sepatutnya kena tolong jaga anak dan sediakan mkn bknnya marah

Semoga dipermudahkan urusan puan.