GBS atau keputihan

Hi, saya ada alami kegatalan di miss v.. gatal tu rasa merenyam.. tp x ada lelehan keputihan cuma bila calit tisu/kapas dekat situ.. akan ada lendir.. xda bau yg terlalu busuk.. tp mmg gatal betul rasa diaa.. dan lendir tuu cair.. bukan pekat

GBS atau keputihan
17 Các câu trả lời

sama mcm sye. 2nd pregnancy cm tu..tpi bile refer dekat doctor,kncing kotor shje. doc bg antibiotics.refer to doctor dan smntara tu kerap.tukr panties utk kurgkn rse gatal

Ni keputihan. Nak tahu keputihan tu ada kuman GBS atau tak hanya melalui HVS(high vaginal swab). Jadi awak perlu buat HVS untuk tahu GBS atau tidak.

12mo trước

Saya owner komen ni. Setuju dengan 2 komen di atas. Sebab tu saya kata kebanyakan mommies dalam TAP ni buat di klinik swasta untuk instant result. Macam saya, checkup di hospital swasta. Saya bagitahu gynae apa yang saya alami, terus on the spot buat HVS.

Nak tau GBS ke keputihan kena jumpa dr sis. Gatal2 tu tanda2 infection. Jumpa apakr cepat ya. Tc

selalunya kalau p KK doc akan ambil sampel tp doc akan bgi ubat insert dulu

jaga la makan. kurang kan la gula dan karbo. bakteria ni suka benda gini

saya pun mcm ni. tp xda rasa gatal.

Gbs tu apa ya