Celah kangkang hitam

Saya ad masalah celah kangkang hitam...boleh suggest tak apa ptut sy buat...untuk kurangkan hitam tu..segan due mkin dekat mkin segan..strech mark hitam pun byk muncul die pgkal ari2...tapi tak gatal..ad jgk sy sapu cream cocoa butter tu

10 Các câu trả lời

Bnda tu nrmal je sis..ade pnh tgk 1 vtt sorng doc bgtau,kat clah kngkang jd glap sbb prubhn hormon,pstu doc tu psan..jgn trpengaruh ngn ikln prduk2 utk cerahkn area tu.sbb dia pnah brdpn ngn stuasi ibu bsalin yg obses ngn produk mncerahkn area tu.cerah mmg cerah,tp doc tu ckp msa jahit lpas bsalin tu kulit area tu jd mcm rapuh,jhitan jd x kemas..

Saya pun first time kena tapi dekat ketiak, lepastu baru celah kangkang sis. Terus rasa insecure & segan dgn suami. Suami suruh letak minyak kelapa dara dekat area tu. Alhamdulillah la pudar la sikit kehitaman tu. Sis try la, inshaa Allah boleh membantu pudarkan sikit and kulit pun jadi lembut :)

Normal je sis. Kalau awak perasan, miss v pun berubah jadi slightly darker during pregnancy. Macam tak indah sikit rupa di bawah tu kan. Tapi abaikan. Jangan fikir sangat. Asalkan kemas. Focus pada kandungan dan kesihatan sis je ya. Peringatan untuk diri sendiri jugak ni huhu

7mo trước

aduhhh itu la ni pun bru perasan mkin lme mkin hitam

ya Allah ingat kn sy sorg 😂 sy semua pelipat jdi gelap..stress nokk 😂 kata misi normal je sbb prubahan hormon..nnt hilang la dia tp tu la kito nyo maluuu 🤣 redha je laa 😁

sma sis celah kangkang hitam, smpi prnh hri tue srh husbend gunting bulu dkt bwh dia tnya knp nie siring2 hitam🤣🤣sa ckp ja la pembwaan mungkin sa blh😭🤣🤣🤣

Saya puny miss v jadi gelap. Terkejut 1st tgk kat cermin🤣nak suruh husband cukur bulu pun segan. Due saya pun xlama dah. Sempat ke erk pkai scrub?😂

7mo trước

Gelap takpa jangan berbau ja. Pengsan doc nanti🤣

saya ingat sya sorang ja camni even anak dah nak 3 org. Tetiba bawah tu jd hitam segan nyaa la lagi lagi nak bersalin dah ni

6mo trước

Sama.. Kita anak 3 ni no4.. Teruk.. Hitam bawah tetek ngan celah kangkang Teruk siap Tanya kawan sbb x pernah jd mcm ni.. Rasa malu plak nk bersalin ni weyh.. Redah jela ye..

biarlah gelap sis. lg² masa menngandung mcmni. kangkang jelah, tebalkan muka 😅

7mo trước

😂😂nmpk nye cmtuhla....bru perasan tgok kt cermin....nohhh hitam..cmne laa nnti

Normal tu sbb hormon .. Lepas bersalin beransur hilang

normal je sis..buat masa ni x perlu buat apa2..

7mo trước

okehh sis.