35 minggu tapi sakit 15 minit sekali

Saya 35 minggu arini, malam Td dh start mengeras. Tapi baby sy dlm keadaan songsang lagi. Ade x tips untuk xnk baby songsang? Mngurut ngn bidan ke? Dan pagi ni kerap juga mengeras. Sy tkot fake contraction. Sbb mse tdur ok je x contrction plak. Jd komfius . Perlu ke sy bgthu doktor atau nurse yg jaga saya?

4 Các câu trả lời

Sis sujud buat 5min sekali buat .. inshaAllah baby pusing balik.. sy buat camtu lah sambil pujuk2 cakp ngn baby pusing kan ke bawah.. xperlu urut sentuh bahagian perut nanti lain pulak jdnya.. klu contraction sis xboleh buat apa2 sbb sakit sgt..

12mo trước

Tak tahan sgt sis pegi cek di hospital boleh jd mengeras tu jalan dah buka

xperlu urut dgn bidan. bgtau dktr dan misi. usually nanti mereka buat refer dgn dktr pakar

Jangan bukan2 mengurut dengan bidan. Nanti jadi yang lain pulak. Apa2 refer pakar kesihatan.

solat lah.... sujud lama2. nt ok

12mo trước

Sy solt dduk dh lama sbb mslah slipdisc . Nnti sy cuba sujud . Trima ksih❤️