Sakit Ari-ari

saya 29 week hari ni banyak berjalan lepas balik tu sakit ari ari normal ke? ada tak mommy kalau berjalan banyak akan sakit ari ari ?

2 Các câu trả lời

Ye sis.. sakit.. blh google STD. Baby tekan pelvic kita.. sy dlu tuam2 guna ais.. tp rs xsedap ht, sy perbetulkan posture bdn sy. Bila jalan tu kaki jgn bentuk V. Duduk/tidur jgn silang kaki,, Pastikan kaki kita lurus n selari dgn bdn.. jgn angkat berat n klo pkai seluar, jgn berdiri.. kena duduk. sy bli birth/yoga ball juga utk exercise... jadi alhamdulilah,. Xpayah guna ice pack dah berkurangan.. dah msk 8-9 bulan, nak pijak lantai pn sakit.....

iya ..sama.. sbb bby dh bsar kan .dia tekan2 bwah tu..mang xlrat jln jauh2..sakit ari2, ngn celah kelengkang.