Baby kepala atas

Saya 1st pregnant baru masuk 24 weeks.. doktor scan detail kata masih baru lagi kalau kepala bayi masih di atas semasa 24 weeks. i.. saya cuma risau kalau betul2 x mahu pusing ke bawah.. boleh tahu macam mana nak bagi kepala ke bawah ye.. risau dibuatnye 😢

15 Các câu trả lời

mcm sy 7 bulan lebih mungkin tuu, songsang.. terus doc ckp sllunya kalau 7 bulan lebih songsng nnti 8 buln normal 9 bulan pun akan terus normal,sbb baby xdpt pusing sudah sbb sempit , dia d situ2 saja. entah btl ka tida tu..haha. sbnrnya sy kurang ingat tapi pernah alami dan kena ckp jgn risau.. nnti posisi dia btukar balik dgn baik. jadi sy pun percaya ja la. husb sy siap cuba tnya saudara kalau ada nnti yg bole bantu urut btulkn kdudukan. 😅 takut pula kalau urut. mcm x selamat.. tpi sy percaya ja lh ckp doc n pasrah kalau apa jadi pun sy cuba terima.. alhamdulillah btukar posisi juga last2.. masa tu seminggu lepas tu, doc ckp kpla d bwh suda. tpi itu doc lain.. dia ckp ok sja.. mcm tu. husbnd sy ckp mnggu lalu songsang.. "baby dgr lah mungkin tu ibu dia pujuk" beritahu doc tu. hehe.. alhamdulillah lah.. hrp2 dah okey kdudukn kpla bby sis..

pengalaman saya pun 1st baby dr awl scan baby breech tapi doc dh ckp jgn risau dan bnyk pujuk baby inshaaallah 28w/30w baby akan pusing bawah (normal) .saya masa scan 34w/35w still breech tp hari2 ckp dgn baby nti adik pusing bawah yea sayang. alhamdulillah scan 37w/38w baby dh pusing bawah dan kedudukan baby dh masuk ke jalannya so bila berjalan rasa pedih skit sbb dia dh bersedia nak keluar nti. doakan semoga 8 nov ni dipermudahakan urusan bersalin nanti yea, aminnn 🥰🥰🥰🥰🥰

awal lagi tu mommy if nak risau dia nak turun betul² pon. 24w tu ruang kat dalam tu masih besar. so nanti dia akan main pusing². chill okay. dah 35 keatas nanti baru risau balik if dia betul² tak pusing ye. enjoy je ur pregnancy. takmau stress². selalu sembang dgn baby ok 🥰

sy masa cek up 8.12.20 ( 30weeks ) tu baby masih melintang.. tapi dctr cakap masih awal lagi tggu esok 21.12.20 cek up camna

Lama lagi. Biar la bby trun sndri dlm 30weeks. Klu dah dkat nak bsalin masi d atas, pg b'urut, bg betul position

xyh rsau puan..baby akn pusing bila dh smpai 35w and above...klu xpusing, Dr ad cara utk pusingkn...

saya 16 weeks scan kepala bayi kat atas..jgn risau..doc kata dia akan berpusing nnty😬

awal lagi.. innshaallah pusing tu nanti. Doa byk2 pada Allah moga dipermudahkan segalanya

samalah kita.. siap pakej uri kt bwh.. 23 weeks. doktor kata nnt 31weeks dia pusing.

awl lgi sis,, baby msh syok nk pusing2. hihi.. bnyk pujuk bby n sjud lm2