pejuang ttc

sape pernah ada pengalaman mcm saya, saya delay period 2 minggu ni x bersama dengan suami, n dua hari lpas dan mlm td bersama, tiba2 pagi ni period🫢

8 Các câu trả lời

saya kalau dh lewat.. cek opk je .. mna tau hari subur pindah 😂 tau tau esok turun haid.. ttc hmpir 3 tahun.. bulan 12 haritu sebab period tak dtg bulan 11 cek opk.. terlalu terang dari garis control.. cari kat YouTube.. preg kalau dh terang.. dpat detect hcg juga opk.. tapi jgn berharap lebih untuk org lain ye.. ni yg lucky je dpt tahu dari opk.. esok beli upt test kat farmasi.. cek petang.. pregnant 🎊 syukur rezeki hujung tahun ke tahun baru😂

Sepnjang delay 2w tu ada buat Upt x? Biasanya klau lmbat few day ada org terus bt test tkot pregnant sekurang2 blh berjaga2…awl2 kehamilan pon xdigalakkn bersama sbb kndungn fragile…mmg confirm keluar period mcm biasa or spotting sikit2 ? ..tu pon kne alert jgk, tkut pendarahan awl kehamilan…tp klau sis dh mmg ada buat upt n confirm -ve..then bila bersama suami tiba2 period..means Hormon la tu, klau sis kategori irregular period

sy ada pengalaman MCM sis tp beza skit, sy biasa Lau lewat period lebih dari seminggu sy Akan jongging or skipping , Baru darah turun, MCM sy da tahu Lau period xturun kena bg peluh n buat aktiviti lasak

8mo trước

sama. kalau period lambat kena berpeluh sikit, baru hormon akan balance dan period turun. lagi satu saya kalau kurang minum air pun period boleh jadi lambat 😅

Samalah kita sis dan2 esoknya turun darah tapi macam saya kena alert sbb preggy sulung period lewat check upt -ve lepas bersama 2 hri lpstu period buat upt selang seminggu tup2 pregnant 😌

Hmm awak rasa sbb awak bersama suami ke awak period tu? Klu x bersama, kmungkinan awak pregnant ke? Itu ke yg awak cbe sampaikn?

8mo trước

Sis @aprilfool mcm mana dah test upt lagi ke lepas hari ke 7?

Hormon lah tu. mungkin asbab awak bersama suami trigger hormon awak tu yg period tu

sama mcm saya.. kdg klu period lmbt 2-3 hari ke 1w ke... dan2 bersama suami esoknye piyed 🤭

Biasalh tu.. hormon kacau, bkn period sbb bersma pun