boleh ke

sape penah minum air ni? dia kata takde had umur kalau nak minum, baby bawah 6 bulan boleh ke? mak mertua suruh bagi anak, anak baru 4 bulan. takut la nak bagi ??

boleh ke
74 Các câu trả lời

Kenapa nak bagi supplement macamni? Kita yang dah tua bangka ni pun tak digalakkan la consume mengarut macamni, produk letak muka sendiri pulak tu. Patut lah produk macamni berlambak lambak kat pasaran, orang suka buang duit. Tak payah gatai nak bagi kat baby eh geram pulak aku cepuk jugak kang.

5y trước

😂😂.. kn... mcm la letak gmbr sendiri tu.. ubt tu trus effective..

Sis, breastmilk & formula milk sahaja yg sesuai dgn baby. Even baby dah setahun sekali pun, cecair klorofil ni mmg x sesuai. Kalau nak baby sihat, baby dh 6/7 bulan nnt, bg mnum air zam zam je, tu pun kuantiti sikit. Utk apa mil nak suruh baby 4 bulan minum ni ? Omggg it's scaryyyy.

Klu syg ank jgn bg sis.sis sja yg minum ank pon blh dpt khasiat dri susu ibu kn.sy skrg mngdung ad gdm minum nie la ad orang yg ckp bgs mng btl gula dlm drh sy pon ok bila minum nie bila bt bsp.klu xminum nie rasa bdn kita kebas n nk higpo.bhn sayuran dan brokoli hijau.

untuk apa nie? jgn sesekali bagi apapun makanan minuman waima ubat sekalipun ke dalam mulut bayi bawah 6bulan. kcuali atas arahan doktor. usus baby belum bersedia untuk digest sebarang bentuk mknanan yg masuk je dlm mlut

Sis jangan bagi. Kan kita pergi klinik, penat nurse dgn doktor pesan, siap buat ceramah lagi..baby bawah 6 bulan minum susu ibu saja. Air masak pun tak boleh tau tak. Pandai-pandai la mil tu pun. Haishhhh.

Utk apa bagi??ank ada masaalah kesihatan ke?klu takde baik jgn bagi nti plak lain jadinya.perut baby bukan sama mcm perut kita org tua.kita pun tak sure apa bahan2 nya..jgn amik risiko klu takde reason jgn bagi.

Bayi bawah 6bulan cuma minum susu sahajaa . Takboleh minum and makan yang lain selain susu . Jangan bagi nanti usus anak rosak sebab takboleh terima lagi makanan or minuman selain susu .

anak dibawah umur 6 bulan tolongla bagi susu aje..jgn la dok dengaq mak ke mentua ke..mmy ni baru jadi granny untuk cucu umur 3 bulan sekarang,mmy sentiasa pastikan cucu mmy minum susu aje

Hanya susu ibu / formula yg dibenarkan (sekiranya ade mslh dgn bf) yang patut diberi pd baby bwh 6 bln.. sbb sistem pencernaan baby belum matang sepenuhnya lagi.. pls jgn amik risiko..

NO ! Nnti anak sakit kita yang susah. Org lain tak amik kesah sgt pun termasuk MIL. Paling tak pun ckp "GWS baby". 😌 so better jgn ! Susu badan/Formula dah cukup 💪