Anak 4 bulan brubah prangai

Hi.. sape mcm sye? Ble anak da msuk 4 bln prangai totally brubah.. mcm bkn baby yg sme..hahahaha nanges da mkin kuat.. x nak letak, nak dukung/bdiri je.. nak tdo pn susah.. mest nanges2 dlu.. mata da ngntok tp susah nk lelap.. mcm bperang nak bg dye tdo..

10 Các câu trả lời

sama🤣..nangis tu terkejut kita dibuatnya..macam kena cubit 😆. nak dukung je..asal letak nangis bila dukung pun nangis..bawak jalan keluar rumah jap diam pulak. lg satu bila saja2 nak nyusu..dah pandai tarik gigit puting..seramm aduiiii sakit 🤪

rmi jgak yg sme ye.. bkn ape ble bwk peg umah sdare mare ade la yg ckp mcm2.. mcm x normal plak bdk nanges2 nie.. mcm2 la dckpnye mcm anak dyorg la yg palg behave.. trus kte pun rse down.. btw, tq ye sume yg respond!

Umur 3-4 bulan adalah waktu growth spurt. Mmg berubah sikit. Boleh expect pelbagai lagi perubahan dan kerenah selepas ini. Makin anak besar makin mencabar. Apapun, enjoyyy hehe

sementara nk besar org tua2 cakap. selagi xsmpai 2 tahun mcm2 perangai. baby high demand ni cerdik selalunya. psang laillah atau white noise bgi dia senang tido. inshaAllah

normal sis. awk akn jumpa mcm2 lagi perangai baru yg ank awk akn buat setiap hari. sampai lahh dia besar nanti.

growth spurt/mental leap. mmg normal lah. sy yg baru masuk 2 bulan ni pun byk dah akal dia.

anak saya pun 4 bulan dengan perangai yang sama...makin banyak ragam....

normal.. makin besar makin bnyk ragam x terduga.. ibu kena sabar..😉

🙋‍♀

normal