Gentle Birth

Sapa tahu hospital mana yang ada gentle birth ? Rate dia berapa ? (Area Shah Alam)

1 Trả lời

shah alam saya tak sure. tapi DBM batu caves (dr hamiza) sangat bagus, support gentle birth. dulu kak ipar saya pernah bersalin dekat pusat bersalin ikhwan country homes rawang, pun sangat gentle birth friendly jugak. prices pun rasanya kira affordable juga dua ni untuk swasta. tapi tak sure skrg rate dia berapa. boleh lah cuba riki.

2mo trước

bagi saya kena seluk tak sakit, cuma kena pandai timing breathing & relax-kan otot. sakit lagi bengkak lepas kena episiotomy tu 😅 kalau dapat gentle birth tu antara benda saya nak request, no unnecessary induction, free movement, time to labor down, open glottis pushing, no episiotomy, no stitches kalau just 1st & 2nd degree tear, no fundal massage for 3rd stage