nk tnye

sapa sini pernah minum air gula?rasa apa yee? byk ke doktor tu bgi?ramai kata rasa loye..meh lh kongsi2 pengalaman..jumaat ni doktor suruh dtng minum gula dgn dgr sikit ceramah..

70 Các câu trả lời

Memang agak loya sebab kuantiti dlm 250ml gitu..rasanya manis² pahit sedikit.. Minum sekaligus @ buat 2 kali minum..jgn minum sikit², nanti awak akan rasa susah nak habiskan 250ml tu.. Selang seli ngn air masak pun okey..tp jgn minum air masak byk sgt..nanti perut dh penuh, air gula x larat habiskan pulak ye..dlm masa 2 jam tu klu loya, sapu minyak angin @ vicks kt bahagian tekak..klu dpt balik rumah, rehat & jgn buat keja..nanti bacaan gula jd rendah & boleh timbulkan masalah lain plk..

sy bru lps minum hari jumaat lepas..pd sy rasa dia biasa je,xdela teruk sgt pon..cuma mmg mnis yg teramat sgt,sy pulak jnis mmg xbiasa minum air manis..sy minum smbil ttup hidung..tp,lps je minum tu,dlm 10minit cmtu,baru start rasa loya nk muntah sgt2..klau dduk diam,xbergerak,brula rasa ok balik..tp lps ambik darah kali kedua,sy trus g toilet..mmg muntah teruk.hehe tu pngalaman sy la..lain org lain pngalaman dia..

Ikut individu juga. Ada yg okay ada yg tak. Saya dulu sangkakan air gula seperti yg kita biasa bancuh dirumah. 😅 Tapi lain pula. Misi bancuh dalam gelas tinggi mcm minum dikedai tu. Suam je airnya. Awalnya rasa takut muntah, tapi bila dah hirup tu okay je. Sebab ada perisa oren danrasa sedap😋 Semasa minum tu, saya minum sikit² sambil baca buku. Alhamdulillah, lepas minum tak rasa loya sbb fokus pada pembacaan.

Kat tmpt saya satu gelas besar kaca tu yg ada pemengang hehe. Rasanya manis sgt tp Alhamdulillah tak rasa loya pun mula2 masuk mulut ok lg dah turun ke leher kat situ rasa lain dah 😂 nasib baik tak muntah kalau muntah kena ulang lg.. tips sy minum time air tu masih suam 2 ke 3 kali teguk sambil minum air putih sikit2 supaya tak muntah.

Kk sy dlu kata skrg ni mmg wajib minum 2x, xtau la klu dia tipu sy..haha jdnya, ye pernah minum. Loya tu ada la sikit, tp jgn dilayan perasaan tu, rugi klu muntah nnti. Xmau aku repeat. Haha tmpt sy dlu mujur ada flavor oren, berselera la jgk nak minum. Klu blh sekali teguk ye, besar segelas mcm kdai mkn tu.. Gudluck ✌

Baru lepas minum air gula first time smlm cek up.. Klau jenis org yg mmg ske manis2 ok jee minum.. Sedap rsa dia tp ble dh nk abis tu pekat likat pulak kne minum lelaju.. 😂 Efek dia msa nk tunggu 2jam tu siksa jgk pening n nk muntah standby minyak angin n ddk tmpt aircond.. Pikir positif n prcya diri boleh buat..💪

Klu kt KK umur 25 thn dh kne minum air gula, tp private umur 35 thn keatas wajib minum air gula... Sy pun 1st time minum. Sib bik sy punye rase grape, sedap & xdelah manis sgt. Tp seksa nk tunggu 2 jam tula, rase lapar, dahaga, loya..lps amik darah kli ke2 tu trus makan minum.... Hilang lah loya2 tu...

Sy bru lepas minum...hehe utk pertama kali,mula2 mcm risaunyaaa muntah ....time nk minum tu bismillah,slow2 xpe asalkan jgn hidu..sy dpt td suam2,alhamdulillah xmuntah...lps mnum,kumur sikit...ok je,tp lps stgh jam rasa pening sikit la...wt relax,jgn layankan hehe

Baru lepas minum aritu..kena minum cepat2..sy dpt perisa oren..sejuk plk tu..😅..lepas minum rehat je..klu umah dekat boleh la balik tdo..😂tp sy kena jumpa nurse dgn Dr plk..so..dok la kat klinik tu smpai selesai..Alhamdulilah..result ok..😁

Sy pregnant 28 weeks selasa lepas baru minum air gula kali ke 2 sebab bacaan x cantik.. Mmm...agak perit jgk utk habiskan & rasa agak loya sbb perut kosong agaknya... Tp, relax & tenangkan diri.. alhamdulillah, berjaya harungi..ini kandungan ke 6