Morning

Sapa kat sini ada pngelaman on ubat kncing manis ?? Doc cakap 38week kena bersalin dh . Ada org cakap kalau paksa bagi bersalin ni sakit dia 2x sakit beranak? saya ada masa lagi 3week then cukup 38week.?

36 Các câu trả lời

sis on insulin ke kena serah diri 38 week? sy gdm jugak tp on bsp jeee... tp misi ckp 39 week kene serah diri... harap harap baby keluar dgn baik dan selamat... skrg nim 38 week neves sgtttt

5y trước

ou kalu kat tmpt sy on ubat 38 week kena warded daaa bersalin... kalu yg x on ubat tp on bsp 39 week kena warded 😅 ape pun moga dipermudah urusan bersalin kite 🤲🏻❤️😍

Sis cuba minum air kelapa yg ori takda campur gula or ais . InsyaAllah hilang masalah sis . Cuba ya sis . Sebab air kelapa ni khasiat banyak 😊 cuba ya . Dengan izin allah

Yaa sy pun sama nurse n doktor pun dh bg tau awal2 gdm niy mmg kena bersalin awal.. 38weeks xblh 40weeks.. tp bersalin normal.. kecuali baby besar mmg kena operation laa

Harap2 okla..kalau kencing manis boleh makan kurma x? Amalkan makan kurma bagi senang beranak. Ia kurangkan constraction jugak rasanya disamping bagi tenaga. Cuba google

5y trước

Ada org pesan kurma pun manis tak boleh . Ntah ler sis. Doa bnyak2 jelaa. Selagi tak bersalin selagi tu laa berdebar2

Sy xda gdm tp kena masuk wad dah next week ni, tepat 38week. Kena paksa bersalin dah.. Doktor cakap baby besar tak boleh tunggu sampai due date sy..

sy gdm, on diet control..nurse dah pesan, kalau tak bersalin sblm due date, mmg kena serah diri..alhamdulillah, selamat bersalin sehari sblm due tu ☺

5y trước

Betul sma ngn sya, doktor pesan da shari sblm due date xbsalin kna serah diri utk bsalin. Bsalin kna ikt due, 36w kna jmpa pkar o&g, nk tgk cra bsalin dlu, ank sulung czr kandungan ni plak ada gdm, on diet.

sye hari ni jumpa doc sebab kencing manis tnggi dan doc sruh mkn ubat control manis.. klau tinggi kena beranak 38 minggu.. sekarang dah 35w3d

Sy GDM on diet masa pregnant dulu tapi lahirkan baby awal 37w 3d. Tapi tak amek ubat kencing manis . Kena induce . Mmg sakit sgt sebab paksa

Saya on ubat kencing manis.. Doc kata akn dsuruh beranak dlm 36weeks or 38weeks.. Skrg saya 33weeks.. Knp ya doc suruh beranak awal?

5y trước

nurse bgtau sbb baby besar.

Mmg slalunya kalau on ubat kencing manis ni kena 38week kena bersalin ke? Takutnya 😭 semoga dipermudahkan urusan sis..

5y trước

Yeke.. alamak.. semoga dipermudahkan sis.. sy bru nak masuk 18weeks