BREASTFEED BABY

salam,sy nk tnye. Normal ke penghasilan susu tu kalau baby tiap2 jam akn nak direct isap susu 3/4minit camtu tpi susu tu mcm tk cukup(bby mcm mrh tk puas),atau bnde ni ikut badan individu ya? Sbb dri awal sy jenis kurang susu. yg sy thu knon klu mkin bnyk demand ,susu pn ada bnyk ,ke sbb puasa ya? Dh mkn milkbooster tpi still kne bg fm kt baby. Rse mcm nk giveup pn ada dh . Bby 2m

1 Trả lời

3-4 minit macam kejap sgt tu. Dia give up sendiri ke sis? Kena tgk juga mungkin dia tqk biasa flow breast tu. Ada byk sebab bb jadi macam tu so awk kena eliminate satu2. 1. Masa latch betul tak? 2. Position ok tak? 3. Kalau botol juga, mungkin sebab nipple confuse? 4. Mungkin juga growth spurt, baby jadi cluster feeding. Sebab baby pun dah masuk 2m kemungkinan itu lah. Dia akan nak menyusu tiap sejam. Kalau keep on feeding itu akan membantu penghasilan susu awk juga. Kalau semua diatas bukan, tak ada masalah pun mix feeding kalau awk rasa penat.

3mo trước

Also, mungkin juga sebab awk puasa. Ada stgh ibu, dia perlukan air. Mcm sy lah tu. Pagi saya puasa mcm biasa, tghari susu tak keluar baru sy decide berbuka. Ada hari boleh keluar saya continue puasa. Most days, mmg tak keluar lepastu badan lemau sbb haus.