Vaksin covid

Salam..saya nk tanya saya hamil 6 bulan..ibu mengandung bole ambik vaksin covid tak? Bahaya tak terhadap kandungan #firstbaby #ingintahu

32 Các câu trả lời

in shaa allah kita tawakal. sebab kita golongan berisiko. sy dah ambil 1st dose masa 21 minggu. alhamdulillah side effect hanya lenguh tangan sahaja. baby makin aktif lepas tu. alhamdulillah. in shaa allah tak ada apa2. kita ikhtiar

sy dh lengkap 2dose. sblm ambil vaksin. doktor akan bg penerangan. cuba faham dlu.. alhamdulillah tiada apa kesan sampingan setakat ni.. cuma lenguh tgn yg kena cucuk je.. baby alhamdulillah ok. skrg sy tgu masa nk bsalin je.

mula2 sy pun tkut, bila tgk kes makin naik..n risiko ibu mngndung lebih bahaya..jd tkut..so sy da settle first dose da..alhamdulillah , tkde ap2.. ap pun ..kita ikhtiar , skurgnya klau kita positif pun..tk seteruk yg blum amik .

sy dh lengkap 2 dose..alhmdlh..xd p2...dgn keadaan skung btter ambil...tok dri kita dn ank...first dose mmg xd p2..yg second..cme rase pnt..n sy rht..alhmdlh esok dh ok..bby pown aktif..skung dh msuk35mggu

doc kk n doc klinik swasta pon suggest n galakkan ambik vaksin sis. klau jadi apa2 ibu dh di vaksin ..so perlindungan kpd baby skali.. klau msih was2 elok2 lah dpt pendapat dari yg pkar untuk lbh yakin.

jgn rsau awk . awk ambk je.. baik utk ibu n bby.. lg pon skrg ni kes mkin tggi.. kte xtau org skeliling kta pmbawa ke apa .. skrag2nya bla ibu dh ambk vaksin.. antibody ibu kuat utk lawan... 🤰😘😘

saya tgk fb doc imelda. beliau kata mmg kene ambil vaksin. takde lagi kajian yg kata vaksin tu bahaya utk baby. lagi bahaya x ambik vaksin sbb ibu mengandung lagi mudah terdedah kepada risiko jangkitan.

Sy dah lengkap 2 dos vaksin sis. Better vaksin klo x lagi bahaya sis..ibu mengandung antara golongan yang berisiko untuk dpt jangkitan lebih teruk lagi2 varian delta.

I’m pregnant 14 week and complete my 2nd dose. Nothing to worry , even my gov and pvrt doc said better to be vaccinated because the case are rising

Better ambik sis. Sy ambik dose 1 masa 14weeks lps tu dose kedua masa 19weeks. Alhamdulillah sy dan baby sihat je xde kesan smpingan. Skrg dah 22w4d.